Acyklowir - instrukcje użytkowania, recenzje, analogi i preparaty (tabletki, maści, krem, maść do oczu - akryl, heksal, acos) leki na opryszczkę narządów płciowych i opryszczki u dorosłych, dzieci i ciąż

Dzieci

W tym artykule można przeczytać instrukcje dotyczące używania leku Acyklowir. Są to recenzje odwiedzających stronę - konsumentów tego leku, a także opinie lekarzy specjalistów na temat stosowania Acycloviru w praktyce. Dużą prośbą jest aktywnie dodawać swoje opinie na temat leku: lek pomógł lub nie pomógł pozbyć się choroby, co zaobserwowano w powikłaniach i działaniach niepożądanych, prawdopodobnie nie zgłoszonych przez producenta w adnotacji. Analogi Acyklowiru w obecności istniejących analogów strukturalnych. Stosować w leczeniu opryszczki doustnej i narządów płciowych u dorosłych, dzieci, a także podczas ciąży i laktacji. Znaki towarowe różnych wariantów acyklowiru: Acry, HEXAL, AKOS.

Acyklowir - lek przeciwwirusowy, syntetyczny analog nukleozydu tymidynowego, który ma wysoce selektywny wpływ na wirusy opryszczki. Wewnątrz komórek zainfekowanych wirusem pod wpływem wirusowej kinazy tymidynowej występuje szereg następujących po sobie reakcji transformacji acyklowiru do mono-, di- i trifosforanu acyklowiru. Trójfosforan acyklowiru jest wprowadzany do łańcucha wirusowego DNA i blokuje jego syntezę przez kompetycyjne hamowanie wirusowej polimerazy DNA.

Swoistość i bardzo wysoka selektywność działania wynika również z jego dominującej akumulacji w komórkach dotkniętych wirusem opryszczki. Wysoce aktywny przeciwko wirusowi Herpes simplex typu 1 i typu 2; wirus powodujący ospę wietrzną i półpasiec (Varicella zoster); Epsteina-Barra (typy wirusów są wymienione w kolejności rosnącej minimalnej stężenia hamującego acyklowiru). Umiarkowanie aktywny wobec wirusa cytomegalii.

Kiedy opryszczki zapobiega nowych elementów choroby, zmniejsza prawdopodobieństwo powikłań skórnych rozpowszechniania i trzewnych przyspiesza skorup edukacja, zmniejsza ból w ostrej fazie półpaśca.

Farmakokinetyka

Po podaniu doustnym biodostępność wynosi 15-30%, a stężenia zależne od dawki są wystarczające do skutecznego leczenia chorób wirusowych. Pokarm nie ma znaczącego wpływu na wchłanianie acyklowiru. Acyklowir dobrze penetruje wiele narządów, tkanek i płynów ustrojowych. Acyklowir przenika przez krew-mózg i bariery łożyska, gromadzi się w mleku matki. Około 84% wydalane jest przez nerki w niezmienionej formie, 14% - w postaci metabolitu. Mniej niż 2% acyklowiru jest wydalane z organizmu przez jelita.

Wskazania

  • leczenie infekcji skóry i błon śluzowych wywołanych przez wirusy Herpes simplex 1 i 2 typy (opryszczka narządów płciowych i opryszczka), pierwotne i wtórne, w tym opryszczka narządów płciowych;
  • zapobieganie zaostrzeniom nawracających zakażeń wywołanych przez typy Herpes simplex 1 i 2 u pacjentów z prawidłowym stanem odporności;
  • zapobieganie pierwotnym i nawracającym zakażeniom powodowanym przez typy 1 i 2 wirusa opryszczki pospolitej, u pacjentów z niedoborem odporności;
  • w złożonej terapii pacjentów z ciężkim niedoborem odporności: z zakażeniem HIV (stadium AIDS, wczesnymi objawami klinicznymi i rozwiniętym obrazem klinicznym) oraz u pacjentów po przeszczepieniu szpiku kostnego;
  • leczenie pierwotnych i nawracających zakażeń wywołanych wirusem ospy wietrznej półpaśca (ospa wietrzna, półpasiec, opryszczka).

Formy uwolnienia

Tabletki 200 mg.

Maść do użytku zewnętrznego 5%.

Krem do użytku zewnętrznego 5%.

Liofilizat do przygotowania roztworu do infuzji (w zastrzykach).

Instrukcja użytkowania i dawkowania

Acyklowir przyjmuje się podczas posiłku lub bezpośrednio po posiłku i popija odpowiednią ilością wody. Schemat dawkowania ustalany jest indywidualnie, w zależności od ciężkości choroby.

Leczenie zakażeń skóry i błon śluzowych wywołanych przez typy Herpes simplex 1 i 2

Acyklowir jest przepisywany w dawce 200 mg 5 razy na dobę przez 5 dni z 4-godzinną przerwą w ciągu dnia i 8-godzinną przerwą w nocy. W cięższych przypadkach choroby przebieg leczenia można przedłużyć do przepisu lekarza do 10 dni. W ramach złożonej terapii ciężkiego niedoboru odporności, w tym. z rozwiniętym obrazem klinicznym zakażenia HIV, w tym wczesnymi objawami klinicznymi zakażenia HIV i stadium AIDS; po przeszczepie szpiku kostnego lub gdy występuje naruszenie wchłaniania z jelita, przepisuje się 400 mg 5 razy na dobę.

Leczenie należy rozpocząć jak najszybciej po wystąpieniu infekcji; przy nawrocie acyklowir jest przepisywany w okresie prodromalnym lub gdy pojawiają się pierwsze elementy wysypki.

Zapobieganie nawrotom zakażeń wywołanych przez typy Herpes simplex 1 i 2 u pacjentów z prawidłowym stanem odporności

Zalecana dawka to 200 mg 4 razy na dobę (co 6 godzin) lub 400 mg 2 razy na dobę (co 12 godzin). W niektórych przypadkach skuteczne są niższe dawki - 200 mg 3 razy dziennie (co 8 godzin) lub 2 razy dziennie (co 12 godzin).

Profilaktyka zakażeń wywołanych przez typy Herpes simplex 1 i 2 u pacjentów z niedoborem odporności.

Zalecana dawka to 200 mg 4 razy dziennie (co 6 godzin). W przypadku ciężkiego niedoboru odporności (na przykład po przeszczepieniu szpiku kostnego) lub jeśli absorpcja jest naruszona z jelita, dawkę zwiększa się do 400 mg 5 razy dziennie. Czas trwania leczenia zapobiegawczego jest określany przez czas trwania okresu ryzyka zakażenia.

Leczenie zakażeń wywołanych przez wirus Varicella zoster (ospa wietrzna)

Przypisać 800 mg 5 razy dziennie, co 4 godziny po południu i przez 8 godzin w ciągu nocy. Czas leczenia 7-10 dni.

Przypisać 20 mg / kg 4 razy dziennie przez 5 dni (maksymalna pojedyncza dawka 800 mg), dzieci od 3 do 6 lat: 400 mg 4 razy dziennie, ponad 6 lat: 800 mg 4 razy dziennie w ciągu 5 dni.

Leczenie należy rozpocząć w momencie pojawienia się pierwszych objawów ospy wietrznej.

Leczenie zakażeń wywołanych przez wirus Herpes zoster (półpasiec)

Przypisuj 800 mg 4 razy dziennie, co 6 godzin przez 5 dni. Dzieci w wieku powyżej 3 lat przepisują lek w tej samej dawce, co dorośli.

Leczenie i profilaktyka zakażeń wywołanych przez typy Herpessimplex 1 i 2, dzieci dzieciństwa z niedoborem odporności i prawidłowym stanem odporności.

Dzieci od 3 lat do 6 lat - 400 mg; ponad 6 lat - 800 mg 4 razy dziennie. Dokładniejsza dawka jest określana na podstawie obliczenia 20 mg / kg masy ciała, ale nie więcej niż 800 mg. Przebieg leczenia wynosi 5 dni. Brak danych dotyczących zapobiegania nawrotom zakażeń wywołanych wirusem opryszczki pospolitej i leczenia półpaśca u dzieci z prawidłowymi parametrami odporności.

Do leczenia dzieci W ciągu 3 lat 800 mg acyklowiru jest przepisywane 4 razy na dobę co 6 godzin (tak jak w przypadku osób dorosłych z niedoborem odporności).

U osób starszych obserwuje się zmniejszenie klirensu acyklowiru w organizmie, równolegle ze zmniejszeniem klirensu kreatyniny. biorąc duże dawki leku w środku, powinien otrzymać wystarczającą ilość płynu. W przypadku niewydolności nerek konieczne jest rozwiązanie problemu zmniejszenia dawki leku.

Efekt uboczny

  • nudności, wymioty, biegunka;
  • ból brzucha;
  • nieznaczny wzrost mocznika i kreatyniny;
  • Lakopenia, erytropenia, niedokrwistość, trombocytopenia;
  • ból głowy;
  • zawroty głowy;
  • pobudzenie, dezorientacja, senność;
  • drżenie;
  • halucynacje;
  • drgawki;
  • duszność;
  • reakcje anafilaktyczne;
  • wysypka skórna, swędzenie, pokrzywka;
  • zmęczenie;
  • gorączka;
  • mialgia.

Przeciwwskazania

  • okres laktacji;
  • Dzieci poniżej 3 lat (dla tej postaci dawkowania).

Zastosowanie w ciąży i laktacji

Acyklowir przenika przez barierę łożyskową i gromadzi się w mleku matki. Stosowanie leku w czasie ciąży jest możliwe tylko wtedy, gdy zamierzona korzyść dla matki przekracza potencjalne ryzyko dla płodu. Jeśli konieczne jest przyjmowanie acyklowiru podczas karmienia piersią, konieczne jest przerwanie karmienia piersią.

Instrukcje specjalne

Acyklowir stosuje się ściśle zgodnie z zaleceniami lekarza, aby uniknąć powikłań u dorosłych i dzieci w wieku powyżej 3 lat.

Czas trwania lub powtarzane leczenie pacjentów z acyklowirem o obniżonej odporności może prowadzić do pojawienia się szczepów wirusów, które są niewrażliwe na jego działanie. Większość wykrytych szczepów wirusów, niewrażliwych na acyklowir, wykazuje względny brak wirusowej kinazy tymidynowej; Szczepy ze zmienioną kinazą tymidynową lub ze zmienioną polimerazą DNA zostały wyizolowane. In vitro działanie acyklowiru na izolowane szczepy wirusa Herpes simplex może powodować pojawianie się mniej wrażliwych szczepów.

Ostrożnie lek jest przepisywany pacjentom z zaburzeniami czynności nerek, w podeszłym wieku ze względu na wydłużenie okresu półtrwania acyklowiru.

Podczas stosowania leku konieczne jest zapewnienie wystarczającej ilości płynu.

Podczas przyjmowania leku należy monitorować funkcję nerek (stężenie mocznika we krwi i kreatyniny w osoczu krwi). Acyklowir nie zapobiega przenoszeniu opryszczki drogą płciową, dlatego w trakcie leczenia należy powstrzymać się od stosunku płciowego, nawet w przypadku braku objawów klinicznych. Konieczne jest poinformowanie pacjentów o możliwości przeniesienia wirusa opryszczki narządów płciowych w okresie wysypki, a także o przypadkach bezobjawowego przenoszenia wirusa.

Wpływ na zdolność prowadzenia pojazdów i zarządzania mechanizmami

Brak danych. Należy jednak pamiętać, że podczas leczenia acyklowirem mogą rozwijać się zawroty głowy, dlatego należy zachować ostrożność podczas prowadzenia pojazdów i podejmowania potencjalnie niebezpiecznych czynności wymagających zwiększonej uwagi i szybkości reakcji psychomotorycznych.

Interakcje leków

Wzmacnia się działanie acyklowiru przy równoczesnym podawaniu immunostymulantów.

Przy jednoczesnym przyjęciu leków nefrotoksycznych wzrasta ryzyko rozwoju niewydolności nerek.

Analogi leku Acyclovir

Strukturalne analogi dla substancji czynnej:

  • Acigerpine;
  • Acyklowir Belupo;
  • Acyklowir HEXAL;
  • Acyclovir Sandoz;
  • Acyclovir forte;
  • Acyklowir-AKOS;
  • Acyklowir-Acry;
  • Acyklowir-Ferezyn;
  • Acyclostad;
  • Vero-Acyklowir;
  • Vivorax;
  • Virolex;
  • Gervirax;
  • Gerpevir;
  • Gerperax;
  • Opryszczka;
  • Zovirax;
  • Lysavir;
  • Medovar;
  • Provirsan;
  • Supperan;
  • Cyclovax;
  • Cyclovir;
  • Cytivir.

Acyklowir na opryszczkę

loading...

Maść Acyklavir z opryszczki na wargach to syntetyczny lek o selektywnym działaniu. Jego aktywnym elementem jest acyklowir. Wyprodukowane przez indyjską firmę "Elegant".

Acyklowir na opryszczkę

Mariika »10 lutego 2014, 17:27

Re: Acyklowir z opryszczką

Marianna K. »10 lutego 2014, 20:26

Re: Acyklowir z opryszczką

francuski Angelica »17 marca 2014 r., 08:19

Re: Acyklowir z opryszczką

Olivia »14 września 2014, 00:17

Re: Acyklowir z opryszczką

Mityinka »15 września 2014, 22:03

Re: Acyklowir z opryszczką

Olivia »18 września 2014, 19:58

Re: Acyklowir z opryszczką

AnnaH »24 grudnia 2014 r., 23:37

Re: Acyklowir z opryszczką

Olivia »25 grudnia 2014 r., 19:40

Re: Acyklowir z opryszczką

Taniyash »01 lipca 2015, 19:07

Re: Acyklowir z opryszczką

AnnaH »2 lipca 2015 r., Godz. 10:38

Wśród analogów maści na opryszczkę na ustach są: Virolex, Zovirax, Acyclostad, Herpetad, Herperax, Gervirax. Jest sprzedawany na receptę. O tym, jak wypić pigułki Atsiklavir z opryszczką (zamiast tradycyjnego stosowania maści) poprowadzi terapeuta, immunolog.

Wskazania środka przeciwpasożytniczego

Leczenie opryszczki acyklavirem wykazuje skuteczność w przypadkach rozpoznania nawrotowego lub pierwotnego zakażenia skóry wirusem herpes.

Instrukcje zawierają przejrzysty schemat stosowania Acyclaviru. Ograniczeniem do spotkania jest nadwrażliwość, poważne zaburzenia neurologiczne, okres naturalnego karmienia piersią.

Acyklowir, podobnie jak Zovirax, jest nietoksycznym środkiem o minimalnym zestawie odwracalnych reakcji negatywnych. W pojedynczych przypadkach można zauważyć pacjentów:

  • łagodne pieczenie, swędzenie w obszarze bezpośredniego pokrycia (z użyciem maści);
  • duszność, ból w okolicy lędźwiowej, obrzęk, nieprawidłowości w przewodzie pokarmowym, zawroty głowy (jeśli przyjmowane są w postaci tabletek);
  • psychoza, dezorientacja w umyśle, dyzartria, halucynacje, mimowolne skurcze mięśni (przy podawaniu dożylnym).

Acyklowir w opryszczce narządów płciowych wykazuje skuteczność w 97% epizodów.

Acyklowir

loading...

Formy uwolnienia

loading...

Instrukcje dla acyklowiru

loading...

Acyklowir jest lekiem przeciwwirusowym. Używany do walki z Herpes simplex - wirusem herpes simplex. Szeroka częstość występowania tego wirusa jest związana z jego odpornością na działanie szkodliwych czynników środowiskowych, długi okres inkubacji i obecność wielu szlaków infekcji. Dość powiedzieć, że około 95% światowej populacji jest nosicielami wirusa opryszczki. Jednak takie groźne statystyki nie są powodem do ogłoszenia stanu wyjątkowego, ponieważ infekcja opryszczki objawia się klinicznie tylko w określonych warunkach, w szczególności - przy zmniejszonym statusie immunologicznym nosiciela wirusa. Po aktywacji infekcja może nabawić się cech ostrej lub przewlekłej choroby. Przy znacznym spadku odporności istnieje ryzyko wystąpienia uogólnionej (układowej) infekcji. Acyklowir jest skutecznym lekarstwem w walce z infekcją herpetyczną. Jego aktywny metabolit, trifosforan acyklowiru, jest wbudowany w nić DNA wirusa, uszkadzając go i blokując replikację (namnażanie) wirusa. Acyklowir wykazuje wysoką skuteczność, bezpieczeństwo i selektywność określonego działania. Do tej pory ten lek można nazwać lekiem pierwszej linii terapii przeciwpasożytniczej, tzw. "Złoty standard". Stosowanie leku u niemowląt, które są nosicielami wirusa opryszczki, zmniejsza czas trwania i nasilenie objawów zakażenia i zwiększa właściwości immunostymulujące leków immunotropowych. Przenosząc się do zainfekowanej komórki, Acyklowir przekształca się w trifosforan acyklowiru przez enzym kinazę tymidynową, która hamuje biosyntezę wirusowego DNA. Kinaza tymidynowa jest obecna zarówno w komórkach ludzkich, jak i wirusach, ale w tym ostatnim bardziej aktywnie wiąże się z Acyclovirem, znacznie szybciej tworząc swoją postać aktywną.

To wyjaśnia selektywność leku i jego wysoki profil bezpieczeństwa. Tabletki Atsiklovir skuteczne przeciwko wirusowi opryszczki typu 1 i 2, porostom opyassyvayuschego. Jest stosowany zarówno w celach terapeutycznych, jak i profilaktycznych. Tabletki zawierające acyklowir są podawane w uszkodzeniach układowych, gdy miejscowa postać leku (maść, krem) nie była skuteczna przez 10 dni. Przy podawaniu doustnym około 15-30% substancji czynnej wchłania się do krążenia ogólnoustrojowego. Okres półtrwania leku wynosi 3,3 godziny. Wydalanie odbywa się przez nerki i, w mniejszym stopniu, przez jelito. W ciężkiej niewydolności nerek nie zaleca się przyjmowania leku Acyclovir. Podczas przyjmowania leku konieczne jest monitorowanie stanu czynnościowego nerek i monitorowanie charakterystycznych cech tego schorzenia. Acyklowir nie jest środkiem zapobiegającym przenoszeniu opryszczki narządów płciowych z jednego partnera seksualnego na drugiego, więc osoby, które są nosicielami aktywnej postaci wirusa, powinny unikać seksu bez zabezpieczenia. Zewnętrzne postacie Acyklowiru nie są przeznaczone do stosowania na błony śluzowe jamy ustnej, oczu, narządów płciowych.

Wysoka częstość występowania infekcji opryszczki, szeroki zakres jej objawów klinicznych, powodował uszkodzenia estetyczne, dlatego pilnie należy wybrać lek przeciwwirusowy o korzystnym profilu bezpieczeństwa, wysokiej selektywności działania i odpowiedniej cenie. Acyklowir, która jest wytwarzana głównie wewnętrzne ruchem (Synthesis, Vertex Tatkhimpharmpreparaty, Atol itd.) Jest w pełni zgodny z powyższych kryteriów, i dostarcza racjonalne terapii lekowej dla danego pacjenta, przy konkretnej postaci infekcji, wykazując dużą skuteczność przy minimalnym strony efekty.

Recenzje o leku Acyclovir

loading...

Zrobiliśmy prawdziwe recenzje na temat leku Acyclovir, które są publikowane przez naszych użytkowników. Najczęściej odpowiedź jest pisana przez matki małych pacjentów, ale także opisują osobistą historię stosowania leku na sobie.

Do stosowania ogólnoustrojowego (wewnątrz i / lub na zewnątrz): zakażenia wywołane przez wirusy Herpes simplex typu 1 i 2 oraz Varicella zoster; zapobieganie infekcjom wywołanym przez wirusy Herpes simplex i Varicella zoster (w tym u pacjentów z obniżoną odpornością); w ramach kompleksowej terapii ciężkiego niedoboru odporności (w tym w obrazie klinicznym zakażenia HIV) oraz u pacjentów po przeszczepieniu szpiku kostnego; zapobieganie zakażeniu wirusem cytomegalii po przeszczepie szpiku kostnego. Do stosowania miejscowego w okulistyce: zapalenie rogówki i inne uszkodzenia oczu wywołane przez wirus Herpes simplex. Do użytku zewnętrznego: infekcje skóry wywołane przez wirusy Herpes simplex i Varicella zoster.

Dyskusja

loading...

. czas. teraz nie jest tak ogromny i czołgał się albo na wardze, albo pod nosem))) przy okazji, po raz pierwszy opryszczka wyszła, nic nie zrobiłem. poszedł z nim)) Sedna namaścił acyklowir. ale nie będę zbyt gorliwy. Tutaj infa! nie martw się) opryszczka na wardze ciężarnych kobiet (i ich mężów).ui kobiet cierpiących na opryszczkę warg w czasie ciąży przez łożysko do krwi płodu do przeciwciał wirusa opryszczki, które w czasie ciąży i po 3-5 miesiącach po urodzeniu, aby chronić dziecko U mężczyzn takie samo "zimno" na ustach nie wpływa na jakość plemników, płodność i tak dalej. Mężczyźni z opryszczką na ustach mogą bezpiecznie począć dzieci. I jeszcze to jest ważne md.

. i trzeba było go pić przez długi czas. Spróbuję, mam nadzieję, pomogę, wszyscy o nim piszą. W ogóle, tu wszyscy takie samo traktowanie-smektyt, pankreatyna, antybiotyk jeśli antibiotk nie pomoże, acyklowir (jesteśmy uczuleni na to, lekarz powiedział, że tak często się zdarza), a jeśli w ogóle złe-zakraplacz.

Leczenie i zapobieganie opryszczce na wargach medycyny odbywa się z lekami opartymi na Acyclovir. Takie leki nie są zalecane kobietom w okresie ciąży i laktacji. A co powinni zrobić? Jak zapobiec objawy opryszczki na ustach w czasie ciąży i karmienia piersią? Stosowanie czosnku w leczeniu objawów opryszczki na ustach od dawna stosowane w medycynie ludowej. Na przykład, w http://perfectfood.ru/2010/10/chesnok-sostav-i-poleznye-svojstva-chesnoka/ żądanie stamtąd „Skład czosnku zawiera substancje czynne - lotne, a to ze względu na jego użyteczność.

Leczenie w czasie ciąży i laktacji Jak zawsze pomaga "Zovirax" lub "Acyclovir". Maści te praktycznie nie są wchłaniane do krwi i w żaden sposób nie wpływają na rozwój zarodka. Nawiasem mówiąc, możesz również z nich korzystać (i pamiętaj, mamusie: przeziębienie na wargach jest absolutnie zgodne z karmieniem piersią). Istnieją również środki ludowe na opryszczkę, głównie związane z odżywianiem. W tym czasie musisz jeść tyle owoców i warzyw, zrzucać 1-1,5 litrów płynów dziennie, nie jeść tłustych potraw, wykluczać cukier i czekoladę. Zaleca się przyjmowanie "Acyklowiru", "Liz.

. taki był przyjaciel. Znalazłem 2 rodzaje opryszczki, w tym drugi typ, o którym mówisz. Mój lekarz Planując to konto, napisałem niesamowity lek Acyclovir w tabletkach. Codziennie przez rok piję 800 mg dziennie. A jego rok już minął. Zdarza się dokładnie trzy razy w roku, a mąż wpadł w panikę "A jak znieść?". Idź do lekarza, ale dzisiaj musisz wziąć acyklowir. A kiedy opryszczka już tu jest, trzy razy dziennie przez 800 miesięcy w 3 dni. Następnie tydzień na 800 mg dziennie. To jest recepta dla mnie, która cierpi na opryszczkę, więc moi przyjaciele piją ją w innych miastach, wszyscy lekarze przypisują mu to. Życzę powodzenia i uciekam do apteki! Opryszczka bezpośrednio pozostaje w tym stanie w kooperacji.

Opryszczka na ustach nie ma wpływu na płód, ale jeśli jednak okaże się, że jesteś w ciąży, skonsultuj się z lekarzem, aby przepisać odpowiednie leczenie. W międzyczasie używaj acyklowiru na zewnątrz, to bardzo pomaga.

Cześć, Acyklowir należy do kategorii B bezpieczeństwa leków podczas ciąży, co oznacza, że ​​lek ten można stosować w czasie ciąży tylko, jeśli jest to absolutnie konieczne. Instrukcje dotyczące leku wskazują, że dopuszczalność stosowania w okresie ciąży i karmienia piersią nie została wystarczająco zbadana. Jednak wpływ Acycloviru na rozwój ciąży został przetestowany w kilku badaniach medycznych. Według naukowców, Acyclovir w postaci tabletek, maści lub w środku.

. Oops oczywiście nie jest dzieckiem. Piję, gdy boli mnie głowa (dmuchanie itp.) Wszystko w akapicie jest pisane łącznikiem - to znaczy coś do wyboru Piana w pencivir - rozmaz. Acyklowir - napój. Dziecko, które smaruje przeziębienie na warstwie labirynmu jest nierzeczywiste - od razu slizyvaet.Stopopgin do mnie bardzo pomaga lub pomaga z gardła. Na pierwszych znakach: Przeciw strepsilom - nie dziecku. Zgadzam się raczej z bezużytecznością. Nie piję, mój mąż i matka piją. Flemoxin na pewno by się nie powołał. Napisałem, syn mojej ciotki jest farmaceutą. Lekarz przepisał inny antybiotyk, ale nasza ciotka powiedziała, że ​​jest zbyt silny. Zaproponował również analog, który nie jest tak szkodliwy dla TRAKTORA GASTROINTESTINAL. Nie mieliśmy żadnych problemów z przewodem pokarmowym. Czytam.

Tutaj o acyclovir zgadzam się, to na mnie zjada proste usta, a zovirax nie jest obecny. I nadal używam bólów w M świece Voltaren zawsze, pomóż lub pomóż w 5 minut, a jakoś w aptece doradziłeś Diclofenac (tam ta sama struktura) również nie pomogło ani nie pomogło !! Myślę, że jeśli skład jest taki sam, nie oznacza to, że stosunek dobrze, lub przepis na przygotowanie leków jest taki sam. Ale ibuprofen jest lepszy dla mnie niż nurof.

. Świece stawiają Viferon, bardzo dobry immunomodelujący. Znany pediatra bardzo się chwali. Jest nawet zalecany do zapobiegania przeziębieniom. Nic nie szkodzi, tylko morze! Acyklowir w tabletkach. Wysypka sami, nie wiem, jak w pewnym miejscu, ale na twarz farbą wyznaczonym Castellane (co ospa wietrzna rozmaz) i Lokoid (bardzo silna maść, jednak powiedział, hormonalne i po słabsze leki nie działają). Jeśli Lokoid nie chce być brane, to Acyklowir, maść. Ale osobiście nie pomogłem. Więcej informacji na temat wszystkich tych leków, sposobu ich przyjmowania i wskazań. Znajdź to całkiem proste, wszystkie one będą prod.

. i jest pokazany. Ale jak mówi mi lekarz, infekcja jest gorsza dla organizmu. Oczywiście czytam też przeciwwskazania. Ale używam środków zewnętrznych, nawet jeśli są przeciwwskazane. Teraz używam acyklowiru na przeziębienie. A wcześniej mój nos kapał z sanorin. Ponieważ brak tlenu jest również zły. Zakończ.

. nazywano ją również, ale w cenie porównywalnej do Immodium. Ale-shpa (zakładka 200 p 60) - Drotoverin (50 r - 50 tab). Lomilan (110 R) - LoraGeksal (75 P) Panadol - paracetamol Zovirax - (. 20 rubli) Acyklowir Tsiploks -. Cyprofloksacyny (200 rubli) Lioton żel - maść heparyną. Bepanten (220 P) - Depantol (187 P) - Pantoderm (120 rubli). Ambroksol - ambrobene, Mucosolvan ksylometazoliny (galazolin) - różne drogi wkrapla stopangin nosa (heksetydyna) - Geksoral nitroksolin - 5-zwierny Aspiryna UPSA (Francja), acetylosalicylowy kwas (Rosja) Rinonorm (Niemcy) Rinostop (Rosja) Nazivin (Niemcy) ksylenu (Rosia) Nurofen Ibuprofen krajowy lub Ibufen Neyromultivit Pentavit - witaminy.

. leki ressivnye, typ phenindione antykoagulanty, środki kontrastowe radioizotopowe do leczenia lub kontroli, preparaty litu, większość leków (z wyjątkiem acyklowiru, zanamiwir, zydowudynę, limovudina oseltamiwir - ostrożnie) preparaty worming atakzhe antybiotyki: makrolidy (klarytromycyna midecamycin, roksytromycynę, spiramycynę) tetratsik-Liny chinolony i fluorochinolony, glikopeptydy, nitów, roimidazoly, MFE chloru Ilość audio kotrimoksazol. Jednakże, leki wymienione innymi antybiotykami nie są przeciwwskazane karmienia. Generalnie bezpieczny, stosowany w dużych dawkach, krótszych kursów paracetamolu, acetyl.

Zawsze uważnie czytam instrukcje dotyczące leków, które piszą lekarze, a potem już decyduję, czy oddać dziecko. Acyklowir, który jest przepisywany nam przeziębienie, jest częściej stosowany w leczeniu infekcji i wirusów opryszczkowych, a ponadto jego dzieci w wieku poniżej 3 lat nie mogą. Kiedy zadzwoniłem do naszego lekarza i powiedziałem to, ona powiedziała, że ​​to wszystko śmieci, to rzekomo lek przeciwwirusowy, nie tylko przeciwko opryszczce i przepisują ją dzieciom od pierwszych dni. Cóż, co myśleć? Kto ma rację - producent leku, który w każdym przypadku testuje lek przed zwolnieniem na przenośniku lub lekarzach, k.

. Jest anodowany tylko w przypadku ich krótkotrwałego użytkowania. Jeśli konieczne jest przyjmowanie któregokolwiek z tych leków dłużej niż przez tydzień lub dwa, należy porozmawiać z lekarzem. znieczulające acetaminofen acyklowir, środki znieczulające miejscowo (na przykład używany przez dentystów) leki zobojętniające kwasy antybiotyki (erytromycyna, penicylina, tetracyklina *, trimetoprim), antykoagulanty, środki przeciwdrgawkowe, środki przeciwhistaminowe aspartam przeciwastmatyczny (kromoglikan, leków rozszerzających oskrzela inhalacja) baru chlorochiny (malarii leku) kortyzon leki zmniejszające przekrwienie leki moczopędne, leki przeczyszczające naparstnicy ibuprofen insulina Kaopectate, zwiotczające mięśnie oznacza od około owsiki.

. ortalidon; chlorotiazyd; furosemid; kwas etakrynowy. Antybiotyki, leki przeciwgrzybicze i przeciwwirusowe bezpieczeństwo: penicyliny, cefalosporyny, erytromycyna. Stosunkowo bezpieczne: acyklowir - stosowanie miejscowe. Kiedy administracja systemowa - jest możliwe, jeśli oczekiwany efekt leczenia przewyższają potencjalne ryzyko dla płodu (odpowiednich i dobrze kontrolowanych badań dotyczących bezpieczeństwa u kobiet w ciąży nie przeprowadzono). Acyklowir przechodzi przez łożysko. Dane dotyczące wyników ciąży u kobiet, które otrzymały acyklowir systemowego w I trymestrze ciąży nie wykazały wzrost liczby wad wrodzonych u dzieci w porównaniu z ogólną populacją. Od oglądania.

Wirus zaprojektowane i pomaga tylko następujące leki 1.Preparaty skuteczne wobec niektórych wirusów z grupy opryszczki: a) typ wirusa opryszczki 1 i 2 - acyklowir, walacyklowir, famcyklowir. B) Wirus ospy wietrznej (typ 3) - podobne preparaty. Są przepisywane na ospę wietrzną u młodzieży i dorosłych, a także na ciężką infekcję u dzieci. C) Cytomegalowirus (typ 5) to gancyklowir, walgancyklowir i foskarnet. 2. Przewlekłe wirusowe zapalenie wątroby typu B i C. Udowodniono skuteczność leków, infekcje bez leczenia w wielu przypadkach występują agresywnie i prowadzą do nieodwracalnych zmian. Zastosowane: interferon + rybawiryna - w przypadku zapalenia wątroby.

. czy maść oksolinovuyu. Nie stosuje się tabletek przeciwwirusowych do stosowania doustnego podczas ciąży w leczeniu opryszczki. Oznacza to, że leki przyjmowane w zwykłych przypadkach (Acyklowir, Penciclovir, Foscranet i tym podobne) są zabronione w okresie płodności! "U mnie na początku B zbyt często wylewa, odporność spada." Smeared atsiklovirom, G mówił.

. Lekarz jest nadzorowany przez ciężarną kobietę. Jak leczyć opryszczkę: Zwykle stosowane maści i kremy antiherpethetical być stosowane do zmian wysypka (acyklowir - do 5 razy dziennie przez 5-7 dni, maści - oksolinowy, alpizarinovaya, tromontadin - 2-4 razy dziennie przez 5-10 dni ). Można smarować wysypki rozwiązanie interferonu (2-3 razy dziennie przez 5-7 dni). Witamina E w roztworze przyspiesza gojenie. środki folk - rozmycie ostrości jodła olej (2-3 razy dziennie), zmiękczające brązowy rumianku kremu lub maści z nagietka (patrz przepis na naszej stronie internetowej w zakładce „konsultacje.”). Picie miasta

. Mez, prawie taki sam w jakości, pomagają źle, gorzej niż ultop. Voltaren jest lepszy niż diklofenak, chociaż aktywny składnik diklofenaku jest łatwiej tolerowany i pomaga lepiej. Acyklowir nie pomaga mi osobiście, ale zovirax działa! Tutaj tak! Myślę, że każdy powinien mieć prawo wyboru. Prawdopodobnie na leczenie nie trzeba oszczędzać, lepiej nie kupować sobie następnej bluzki, ale kupić.

Acyklowir w tabletkach zawiera opryszczkę

loading...

Acyklowir w ARVI

loading...

On zawsze nam pomaga. Zawsze kończy SARS opryszczki anginę. Poeta W acyklowiru wiem na pewno, co pomaga. Może widzieli, że dziecko ma ból gardła opryszczka, a zatem wyznaczony

Dałem z SARS, ale nie 4 tabletki mogą być 1/4?

Z opryszczką ból gardła kilka razy!

Leki na ciążę

loading...

U mnie co najmniej raz w miesiącu głowa jest chorowita, a ja nawet nie wyobrażam sobie, jak sobie radzić bez tabletek w takim przypadku. (((Prawdopodobnie pójdę przytulić drzewa, żeby ból zniknął)))

Dziękuję bardzo! Bardzo przydatne! Dzięki Bogu, większość z was nigdy nie musiała nawet brać (z wyjątkiem Natalside - naprawdę dobra) i miejmy nadzieję, że nie.

Natalsid skuteczne, Mukaltin zawsze z kaszlu, który akceptuję, Tempalgin, Loperamide - również normy

Typ Herpes 1 i 2 oraz Ciąża

loading...

kiedy jest z tobą od dzieciństwa, oznacza to, że nie ma nic strasznego dla dziecka. rozmaz z acyklowirem. Co pozostaje do zrobienia. Tylko zewnętrznie maść. Wewnątrz nie możesz brać pigułek.

Jeśli tak, to nie będzie uzdrowiony na całe życie.

CO LECZESZ W SEZONIE ZAMKNIĘCIA.

loading...

Mocno wiele listów, nie czytałem, ale z przyjemnością odpowiem na to pytanie! Najlepszym środkiem antywirusowym jest Ergoferon. Niedawno odkryłem to dla siebie. Chorych z córki, jej smark, mam łaskotanie w gardle, w ogóle, kompletny zestaw i tylko jeden dzień odbioru ergoferona choroby jest prawie nic! Nawet ten glut został wycofany! Cóż, z pewnością traktowaliśmy ich również zmywanie wodą morską i aspiratorem. I nawet do nich nie docieram. Super sprawa Vobschem!

staramy się nie napychać dziecka chemią. Dajemy homeopatię, kroplami aflubiny, daję wywar z dogrose, żurawiny i karmazynowych napojów owocowych, wszystko to zwiększa odporność. Dwa razy w tygodniu dzwonię do łazienki ciepłą wodą i dodaję gotowe ekstrakty z kraju zdravliyaniya. Teraz, w zimnych porach roku, wolę kompleks wyciągów z neoleiki, które przyczyniają się do zwiększenia odporności, a córka bardzo dobrze śpi po takiej regenerującej kąpieli.

Radzę wszystkim matkom wypróbować krople Carmolis, skuteczny środek przeciwwirusowy. Dzieci są dobrze umiejscowione w nawilżaczu w pokoju, nie miałem balsamu, więc położyłem mokry ręcznik na baterii i obficie kapałem Carmolis. Moje dziecko było chronione przed wirusami, a teraz, gdy się starzeję, robię inhalacje !!

Acyklowir na opryszczkę

loading...

Maść Acyklavir z opryszczki na wargach to syntetyczny lek o selektywnym działaniu. Jego aktywnym elementem jest acyklowir. Wyprodukowane przez indyjską firmę "Elegant".

Acyklowir na opryszczkę

Mariika »10 lutego 2014, 17:27

Re: Acyklowir z opryszczką

Marianna K. »10 lutego 2014, 20:26

Re: Acyklowir z opryszczką

francuski Angelica »17 marca 2014 r., 08:19

Re: Acyklowir z opryszczką

Olivia »14 września 2014, 00:17

Re: Acyklowir z opryszczką

Mityinka »15 września 2014, 22:03

Re: Acyklowir z opryszczką

Olivia »18 września 2014, 19:58

Re: Acyklowir z opryszczką

AnnaH »24 grudnia 2014 r., 23:37

Re: Acyklowir z opryszczką

Olivia »25 grudnia 2014 r., 19:40

Re: Acyklowir z opryszczką

Taniyash »01 lipca 2015, 19:07

Re: Acyklowir z opryszczką

AnnaH »2 lipca 2015 r., Godz. 10:38

Wśród analogów maści na opryszczkę na ustach są: Virolex, Zovirax, Acyclostad, Herpetad, Herperax, Gervirax. Jest sprzedawany na receptę. O tym, jak wypić pigułki Atsiklavir z opryszczką (zamiast tradycyjnego stosowania maści) poprowadzi terapeuta, immunolog.

Wskazania środka przeciwpasożytniczego

Leczenie opryszczki acyklavirem wykazuje skuteczność w przypadkach rozpoznania nawrotowego lub pierwotnego zakażenia skóry wirusem herpes.

Instrukcje zawierają przejrzysty schemat stosowania Acyclaviru. Ograniczeniem do spotkania jest nadwrażliwość, poważne zaburzenia neurologiczne, okres naturalnego karmienia piersią.

Acyklowir, podobnie jak Zovirax, jest nietoksycznym środkiem o minimalnym zestawie odwracalnych reakcji negatywnych. W pojedynczych przypadkach można zauważyć pacjentów:

  • łagodne pieczenie, swędzenie w obszarze bezpośredniego pokrycia (z użyciem maści);
  • duszność, ból w okolicy lędźwiowej, obrzęk, nieprawidłowości w przewodzie pokarmowym, zawroty głowy (jeśli przyjmowane są w postaci tabletek);
  • psychoza, dezorientacja w umyśle, dyzartria, halucynacje, mimowolne skurcze mięśni (przy podawaniu dożylnym).

Acyklowir w opryszczce narządów płciowych wykazuje skuteczność w 97% epizodów.

Acyklowir w tabletkach zawiera opryszczkę

loading...

Acyklowir w ARVI

loading...

On zawsze nam pomaga. Zawsze kończy SARS opryszczki anginę. Poeta W acyklowiru wiem na pewno, co pomaga. Może widzieli, że dziecko ma ból gardła opryszczka, a zatem wyznaczony

Dałem z SARS, ale nie 4 tabletki mogą być 1/4?

Z opryszczką ból gardła kilka razy!

Leki na ciążę

loading...

U mnie co najmniej raz w miesiącu głowa jest chorowita, a ja nawet nie wyobrażam sobie, jak sobie radzić bez tabletek w takim przypadku. (((Prawdopodobnie pójdę przytulić drzewa, żeby ból zniknął)))

Dziękuję bardzo! Bardzo przydatne! Dzięki Bogu, większość z was nigdy nie musiała nawet brać (z wyjątkiem Natalside - naprawdę dobra) i miejmy nadzieję, że nie.

Natalsid skuteczne, Mukaltin zawsze z kaszlu, który akceptuję, Tempalgin, Loperamide - również normy

Typ Herpes 1 i 2 oraz Ciąża

loading...

kiedy jest z tobą od dzieciństwa, oznacza to, że nie ma nic strasznego dla dziecka. rozmaz z acyklowirem. Co pozostaje do zrobienia. Tylko zewnętrznie maść. Wewnątrz nie możesz brać pigułek.

Jeśli tak, to nie będzie uzdrowiony na całe życie.

CO LECZESZ W SEZONIE ZAMKNIĘCIA.

loading...

Mocno wiele listów, nie czytałem, ale z przyjemnością odpowiem na to pytanie! Najlepszym środkiem antywirusowym jest Ergoferon. Niedawno odkryłem to dla siebie. Chorych z córki, jej smark, mam łaskotanie w gardle, w ogóle, kompletny zestaw i tylko jeden dzień odbioru ergoferona choroby jest prawie nic! Nawet ten glut został wycofany! Cóż, z pewnością traktowaliśmy ich również zmywanie wodą morską i aspiratorem. I nawet do nich nie docieram. Super sprawa Vobschem!

staramy się nie napychać dziecka chemią. Dajemy homeopatię, kroplami aflubiny, daję wywar z dogrose, żurawiny i karmazynowych napojów owocowych, wszystko to zwiększa odporność. Dwa razy w tygodniu dzwonię do łazienki ciepłą wodą i dodaję gotowe ekstrakty z kraju zdravliyaniya. Teraz, w zimnych porach roku, wolę kompleks wyciągów z neoleiki, które przyczyniają się do zwiększenia odporności, a córka bardzo dobrze śpi po takiej regenerującej kąpieli.

Radzę wszystkim matkom wypróbować krople Carmolis, skuteczny środek przeciwwirusowy. Dzieci są dobrze umiejscowione w nawilżaczu w pokoju, nie miałem balsamu, więc położyłem mokry ręcznik na baterii i obficie kapałem Carmolis. Moje dziecko było chronione przed wirusami, a teraz, gdy się starzeję, robię inhalacje !!

Tabletki zawierające acyklowir z opryszczką

loading...

Popularne artykuły na ten temat: tabletki acyclovir z opryszczką

loading...

Opryszczka narządów płciowych przez lata pozostawał poza uwagą praktycznych lekarzy w dziedzinie zdrowia publicznego, co było przede wszystkim ze względu na niewystarczającą zdolność diagnostyki laboratoryjnej zakażenia wirusem opryszczki.

W ciągu ostatnich 20 lat w wielu krajach na całym świecie odnotowano wzrost występowania opryszczki narządów płciowych (GH). Tak więc liczba zarejestrowanych pacjentów z opryszczką narządów płciowych wzrosła w USA o 13-40%, w Rosji o 8-17%, na Ukrainie do 28% [4, 8]. Dzisiaj YY -.

infekcje opryszczki (gvi) są najczęściej spowodowane przez wirus opryszczki zwykłej (HSV) - HSV-1 i HSV-2, przeciwciała, które są wykrywane w 90-99% dorosłej populacji na planecie. Zakażenie HSV-1 zwykle występuje podczas pierwszych trzech lat życia dziecka, a HSV-2 -..

Infekcja wirusem opryszczki jest jednym z najważniejszych problemów medycznych i społecznych, który jest spowodowany szerokim rozprzestrzenianiem się i niezwykle dużym zakresem objawów klinicznych i powikłań.

Komunikacja

loading...

Dziewczyny, podzielmy się skutecznymi sposobami na pozbycie się "zimna" (opryszczka)

Komentarze (62)

Osobiście nie pomagam zovirax, tylko krem ​​acyklowirowy. Mówią, że bardzo dobrze jest podpalić Carvalon na samym początku. Wiem, że najlepszym sposobem na pozbycie się go w ciągu 2 dni jest dersonval (procedura w fiz Szafy) - to jest moc. Przez długi czas po przeziębieniu przez skórę przechodzą bardzo czerwone plamki. Kilka razy widziałem takie okrągłe przezroczyste łaty, ale nie próbowałem.

Kremacyclovir powinien być stosowany na początku i bardzo często - pomaga w początkowej fazie, kiedy pęcherzyki jeszcze się nie utworzyły, a świąd już istnieje.

Również dla mnie atsiklovir pomaga lub pomaga, i nie tylko na początkowym etapie)))

Mam Darsonvala w domu, ale nie wiedziałem nawet, że możesz go użyć do walki z opryszczką. Wow!

Dołączam do Acycloviru)

Używam acyklowiru i karvalolu (kiedy muszą gdzieś iść).

Och, ta infekcja przylgnęła do mnie przez wiele lat. To jak papierkowa próba ciała - pojawia się przeciwko osłabieniu odporności. Było mnóstwo pomadki do ust, maści wszelkiego rodzaju, niż tylko kauteryzowane. Tabletki acyklowiru pomogły mi, tylko muszę mieć cierpliwość i pić zgodnie z planem z instrukcji, nie tracąc ani jednego odbioru.

A co, po wypiciu tego kursu, na zawsze się go pozbyło? Myślę, że to mało prawdopodobne, nigdy nie dostanie tej infekcji na zawsze, gdy raz wpadłszy w ciało będzie tam żyć aż do śmierci

Nie, oczywiście, nie pozbyłem się tego, ale powiedzmy w przenośni: "zanurzyłem go w letargiczny sen" Ugh-pah-pah!

Jeśli już dostał się do organizmu, teraz bardzo często dzieci rodzą się z tej pierwszej grupy wirusa, który siedzi w zakończeniach nerwowych naszego kręgosłupa i czeka na czas, aby wydostać się naruzhu.Gerpes aktywowane nie tylko do chłodzenia / ogrzewania (w słońcu), ale także na stres, który jest obecnie bardziej powszechny. Dlatego nie można całkowicie pozbyć się wirusa, a jedynie wysłać go do hibernacji za pomocą leasingu i argentyny.

Acyklowir w tabletkach i maściach. jak powiedzieć. Herpes jest dojrzały z nimi dokładnie tak samo jak bez nich. Przynajmniej mam. Ale jesienią 2007 roku. U mnie tylko on zaczął być przybity, zdecydowałem, że to on lub on inny sposób "pokonać". W tym czasie byłem lubiący oleje i zrobił trochę docierania: dosłownie łyżeczkę oleju winogronowego (podstawa) + 2-3 krople olejku z bergamotki, rozmarynu i cyprys, w mojej opinii. Następnie za pomocą wacika zanurzonego w tej mieszance i trzymanego na opryszczce, wciskając wacik w skórę. Pieczenie, kłucie, sporządzony, ale znowu Makala przyklejają się do mieszaniny i przechowywane na opryszczkę (a było to jeszcze w pracy), poszedłem do domu, a noc się również aplikacje. Rano nie mogłem uwierzyć własnym oczom - nie było pęcherza, tylko zaczerwienienie, ale od czasu do czasu smarowałem to miejsce. Następnego dnia nie było śladu, że coś tam waliło. Trzeciego dnia nic nie zastąpiło "choroby"! Nie wiem, czy miałem szczęście, czy może powstrzymałem rozwój opryszczki na wczesnym etapie, ale od tego momentu, aż opryszczka się nie pojawi.

ale gdzie wziąć te oleje.

W aptekach lub specjalnych. Części olejów bazowych - typ winogron, awokado, brzoskwinia -. butylki 50 ml, i olejki eteryczne (którego dodano bardzo niewiele, dokładnie dozowana, krople) - bergamotowy, rozmaryn, ILK - butylkov 10 ml. Ale tylko nie wszystkie oleje są naturalne, w tej samej aptece są oleje syntetyczne, jak mówią, "kosmetyczne" i kosztują 20-50 rubli, ale prawdziwe oleje nie mogą kosztować tak wiele. W aptece wziąłem oleje Bergland, są one jakości.
Ale musisz pamiętać, że jeśli ktoś mu pomógł, to niekoniecznie to narzędzie pomoże innemu. Szczególnie oleje, są na ogół alergiczne.

ale gdzie wziąć te oleje.

W ogóle nie ma takich cudownych sposobów. W końcu jest to wirus, a dostanie się do organizmu, utrzymuje się przez całe życie. Prowokatory są i przegrzewają się, a hipotermia i ARI, ogólnie rzecz biorąc, jakiekolwiek zmniejszenie odporności organizmu prowadzi do erupcji tych są charakterystyczne dla pęcherzyków opryszczki. Najważniejszą rzeczą jest monitorowanie stanu zdrowia, podejmowanie środków zapobiegawczych przeciwko odporności, a wtedy nie będzie żadnych bąbelków. A jeśli oni - w celu zapewnienia najlepszego kompleksowe leczenie biorąc tabletki acyklowiru do systemu jednocześnie zacierając dotkniętych maści powierzchni, co każdy indywidualnie dopasowane: Zovirax, acyklowir, panavir, Famvir, Valtrex, etc. Ale procedury termiczne powinny zostać usunięte, aby uniknąć dalszego postępu nawrotu.

Piję co roku tabletki immunomodulujące AMIXIN. Piję 6 tygodni 1 tabletkę tygodniowo, kosztują 454 ruble za 6 tabletek. Nigdy nie wylewa opryszczki. Organizm utrzymuje się na dobrym poziomie. Tak, a jeśli masz, kup wysokiej jakości olejek z drzewa herbacianego. Wskazane jest kupowanie sieci.

ale olejek z drzewa herbacianego nie pomógł mi.

Ogólnie rzecz biorąc, sympatyzuję z tobą, chyba że jesteś najlepszym menedżerem, który musi zawsze być w formie. Pigułki te mają bardzo duże "wycofanie" - kiedy przestajesz pić, twoje zdrowie gwałtownie się pogarsza, a twoje zdrowie przynosi bardzo nieprzyjemne i nieoczekiwane rzeczy.

W zeszłym roku piłem Amiksin. Ale to już drugi raz opryszczka na ustach. Zovirax był słabszym acyklowirem. Nigdy w życiu tej infekcji nie było. Ostatnie kilka lat, dużo stresu i wielu chorych, nie ma czasu na powrót do zdrowia. Przekazał analizy - niski poziom hemoglobiny. Najwyraźniej zmniejszona odporność.
Prawdopodobnie w każdym z nas jest opryszczka, ale budzi się w dobrych warunkach dla niego.
Zmagając się z uzupełnianiem żelaza) i jedząc jagody i różę psa (syrop)

Próbowałem tynków - super! Wkleiłem jednego do pracy na 2,5 godziny przed obiadem, więc obrzęk natychmiast zmniejszył się o współczynnik 2. Następnie w nocy wklejony, wszystko - warga jest normalna!)))))

Podaj nam nazwę i, jeśli to możliwe, jej rozmiar. A potem wszystko zaparza się w nocy, wstajesz rano, wszystko jest już "wysadzone w powietrze": potrzebna jest duża łata.

Nie, tynk o niewielkich rozmiarach, znany jako przezroczyste plastry przeciwko pryshchikov, a więc ten sam rozmiar 1 sm * 1 sm, firmy "Compeed".

Dziękuję. Kup, może kiedy się zmieści.

Próbowałem też tego tynku - pod nim skóra wargi staje się miękka, niemal galaretowata. Niestety, po jej usunięciu ode mnie sytuacja się pogorszyła, tj. rozwój opryszczki był sam.
Kiedyś był tylko koszmarnie długi proces, kiedy pęcherzyki już minęły, ale rana nie stała się zarośnięta - najważniejsze było to, że skorupy wkrótce zaczęły się formować.
Wtedy już dermatolog mi doradził żel Actovegin, który jest przezroczysty i sprawia, że ​​ta skorupa - tutaj, jak to pomogło pozbyć się tego wszystkiego na chytrym.

Najbardziej skutecznym sposobem jest poddanie się kuracji w ośrodku przeciwśrodkowym. Na zawsze pozbyć się tego bólu jest niemożliwe, ale sprawić, by wysypki były rzadsze i mniej znaczące - całkiem.

Po raz pierwszy w kwietniu 2009 roku spotkałem się z tym nieszczęściem. Opryszczka wyskoczyła na górną wargę, początkowo byłem zdezorientowany i nie wiedziałem, co robić, w wyniku czego kupiłem maść Acyclovir - rozmazany - wynik jest minimalny, ponieważ. Opryszczka w końcu zagoiła się dopiero po 2 tygodniach i blizna pozostała. Uczyłem się gorzkiego doświadczenia, poszedłem i skonsultowałem się z lekarzem - jak tylko zacznie się mrowienie, należy natychmiast rozpocząć przyjmowanie tabletek Aciclovir 200 mg zgodnie ze schematem (wskazanym w instrukcji). Dziewczyny, to mi bardzo pomogło. Testowany dwa razy - gdy tylko zaczęła odczuwać stan zapalny - wypiła pigułki - opryszczka została utracona w nocy.

Niedawno nabawiłem się wirusa opryszczki, nigdy się z nim nie spotkałem, a teraz, przy najmniejszej hipotermii, moje usta puchną ((

Jestem dla acyklowiru. Nawet gdy bąbelki już się pojawiły, mijają znacznie szybciej.

Nie tak dawno temu odkryłem dla siebie cudowne lekarstwo, a nie lecznicze, ale kosmetyczne (jak napisano w instrukcji). Poradził mi dobry farmaceuta. Allomedin *. U mnie natychmiast praktycznie wszystko minęło. I ważny szczegół: nie jest obrzydliwy w użyciu, nie tłusty, pochłonięty, ekonomiczny, nie wymaga stałego zastosowania, higieniczne pojemniki. Polecam)))

Tak, użyłem Allomedin, naprawdę dobrze wysycha i na ustach jest całkowicie niewidoczne (jest przezroczystym żelem).

Nie mogę znieść alkoholu na ustach, więc łatwiej z tym żelem. Tak, i należy go stosować tylko 2-3 razy dziennie. U mnie to kłopot na labach dzieje się po stomatologu, usta silnie cierpią podczas leczenia (((Po tym nastąpiła jedna nieudana próba nawrotu, która została zapomniana w ciągu jednego dnia.

wydaje mi się, że kauteryzacja jest tylko gorsza. moim zdaniem nie można wysuszyć baniek.

Na początku po prostu zatrzymuje rozprzestrzenianie się opryszczki. To wysusza. I na koniec, za dzień lub dwa, ta "skorupa" odchodzi, to wszystko.

jeśli się nie spalisz, nie wybuchniesz, a bolesne odlewy tego nie będą. zastosować acyklowir. zatrzymuje dystrybucję. jest wyjątkowy w tym.. osobiście najbardziej niepokoi mnie ból. tak brzydki... więc staram się go w ogóle nie ujawniać :) jeśli masz czas na zastosowanie acyklowiru pierwszego dnia, wtedy praktycznie nie będzie bąbelków.

U mnie (fie-fie-fie) już nie ma więcej niż 2 lata opryszczki. Pozytywne wrażenia pozostały z alomediny (z kosmetycznego punktu widzenia, mogą być rozmazane w dowolnym miejscu, wciąż nie widać).

Zauważyłem również twoją przejrzystość twojego przypomnienia i zapamiętam to na przyszłość. nie zawsze można siedzieć w domu :)

Dziewczyny, tu i ja mamy ten sam problem, więc mam tę opryszczkę, nie mam siły. Wczoraj trochę szczypta, ale dziś wyglądam na powiększone usta, ale to nie pierwszy raz od miesiąca (nie wiem jak wyleczyć ten atak.

A jakie atsiklowir lub leki przeciwwirusowe niektórzy nie pomagają? Naprawdę też, ostatnio ten sam Zovirax nie oszczędza, ale co robić, nie mamy drugiego (

Dziewczynki, tak, dlatego, że nic nie istnieje, jest doktosanol, bardziej nowoczesny lek na opryszczkę, cała Europa była już dawno leczona, a my wszyscy siedzimy z acyklowirem.

A jaki rodzaj dokozanolu? Tak więc przygotowanie nazywa się? gdzie jest specjalnie sprzedawany, tak jak to jest w tabletkach lub maściach?

To dokosanol jest substancją czynną maść przeciw opryszczce, a sam lek nazywa się erazaban, przynajmniej w naszym kraju, w Europie, słyszałem, że nazwy są różne.

Zwykle używam "Acyklowiru", jeśli opryszczka zaczyna się pojawiać - pomaga. Teraz karmię piersią i kiedy zima zaczęła wirować, infekcja ta przerażała, nie można używać leków. Uratowała pastę do zębów, gdy tylko jej warga zaczęła swędzić, mrowić, wzrastać, nakładała bardzo hojnie, powtarzała kilka razy w ciągu 2-3 godzin. Warga była nieco obrzmiała w ciągu jednego dnia. Jeśli nie możesz używać leków lub nie masz pod ręką - opcja. Ogólnie rzecz biorąc, problem musi być rozwiązany od wewnątrz.

Niemal czuję coś niezwykłego na wardze - od razu acyklowir. na figach plamistość lub opryszczka - najważniejsza rzecz na czas! ))))) jeśli pryszcz - nic mu się nie stanie, a jeśli chodzi o opryszczkę, to nawet bańki naprawdę nie mają czasu na formowanie. po prostu zwracaj uwagę na swoje uczucia, jeśli wiesz, co często pojawia się na wardze.

Jestem ocalony tylko przez leki antywirusowe w środku. Przez rok na pewno. Zewnętrznie tylko zmniejsza objawy, nic więcej.

Wewnątrz lizyna, potem argenina, z zewnątrz kauteryzujemy potrójną wodą kolońską, w której z góry dodajemy ampułkę analgin.

Cóż, nie zapomnij o cynk + witamina C

I położyłem film z surowymi jajkami i szybko mija.

Jeśli mówimy o środkach naturalnych, to można również posmarować ucho siarką

I sok mleczny z cebuli na kawałku

Zovirax w środku, 5 tabletek dziennie co 4 godziny przez 5 dni i maść o tej samej nazwie w tym samym schemacie, to infekcja wirusowa i gdzie są środki ludowe?

Na zewnątrz biorę Viru-Merz, dobrze wysycha i blokuje dalszy rozwój, a po tym rany nie tworzą się tak jak po acyklowiru, w środku Valtrex.

Sto razy pójdę!
Ciągle pojawiające się "zimne", gdy tylko małe ciosy lub nagle stres, wyczerpały się. Aż dotarłem do dobrego lekarza. Wyznaczył Valtreks, prawda do picia była potrzebna długo, prawie 3 miesiące, a przyjemność nie z tanich. Ale teraz zapomniałem o wszystkich wysypkach. Maść przecież usunąć zewnętrzne znaki, i są one spowodowane przez infekcję, siedzenie wewnątrz, to musi zostać wykorzenione

i dla mnie immunolog do Valtreksu wciąż pisał świece, witaminy i
Amiksin, wszystko pije zgodnie ze schematem. U mnie zostało to odkryte pod analizami
opryszczka typu 6. Lekarz powiedział, że mogę go odebrać w transporcie.

Tak, wszystko w ramach programu lub planu, kompleksowe leczenie.

i dlaczego tak długo piłeś Valtrex. Czy to zależy od rodzaju wirusa?
Wziąłem wszystkie 10 dni. I kolejny Seltzink.

Wygląda na to, że rodzaj wirusa zależy.
Po Valtrex, natychmiast kolejny kurs panavir.
Ale już rok, jak opryszczka omija imprezę. Oczywiście musisz temperować i obserwować swoje zdrowie, ponieważ to wszystko jest spowodowane słabą odpornością i stresującymi sytuacjami. Przy dobrym zdrowiu, mechanizmy obronne organizmu nie pozwolą wirusowi stać się bardziej aktywnym. Lekarz powiedział, że nie można pozbyć się tabletek na opryszczkę, można tylko "udusić" je.

a lekarz powiedział mi, że każda osoba ma wirusa opryszczki w ciele, w formie utajonej (śpiącej) lub budzi się, w czynnym.

Tak, tak, właśnie to chciałem powiedzieć)

Babcia, pamiętam, powiedziała: podczas kwitnienia trzeba jeść 5-7 młodych kwiatów mlecznych, a opryszczka nie))
Nie sprawdziłem, nie miałem jego t-t-t. Moja matka, wyczerpana, zjadła młode kwiaty mniszka lekarskiego, powiedziała, że ​​pomogło, 4 lata bez nawrotów. Czy to nie jest placebo?

Maść Acyklowir to świetna rzecz! Jak tylko poczuję, że zaczyna się swędzenie i zaczerwienienie mojego labusa, natychmiast się rozmazuję. I za kilka dni wszystko mija. Zdarza się, że nie ma pod ręką żadnej maści, a fiolka zaczyna puchnąć. Wtedy pomaga mi zwykła pasta do zębów.

mnie od papa minęło, mój brat nigdy nie miał tej opryszczki. Raz w roku. I acyclovirum, 2 tygodnie i wszystkie.