Acyklowir z przeglądów opryszczki narządów płciowych

Na twarzy

Zalety naszego centrum:

życie codzienne 11-21 godzin; weekend to 11-18 godzin.

Forum poświęcone wenerologii / opryszczce narządów płciowych

Czy można żyć pełnią życia z opryszczką narządów płciowych?

26.12.2010 17:18, sida
Byłem zarażony przez mojego męża, przyniesionego przez gen.herpes z b. Cierpię od 9 lat. Doszedłem do wniosku, że jeśli zacznę leczyć opryszczkę, wtedy zaostrzenia występują częściej i są bardziej intensywne. Raz po przyjęciu acyklowiru erupcje trwały 1,5 miesiąca, niektóre zaczęły się leczyć, inne natychmiast się pojawiały

09.05.2011 23:31, sergey
Dziękuję wszystkim za radę. Dla mnie nprimer pijawki pomogły lub pomogły. przed leczeniem ciągle lałam, a zapomniałam o workach! Po zabiegu minęły już 2 miesiące, było już zaplanowane, ale od razu zastosowałem atsiklovir, a dwa dni później życzę powodzenia.

07/27/2011 08:20, настя
Pomóżcie proszę! Mam 16 lat, mam stałego partnera przez 2,5 roku, on jest jedyny i pierwszy. Z opryszczką nie są znane przez pogłoski (trwałe erupcje na ustach) zawsze zapobiegał tej dolegliwości cynku maści na pierwsze objawy, kilka godzin i opryszczkę, jak to było kiedyś. Ale ostatnio (2 tygodnie) natknąłem się na opryszczkę narządów płciowych (moim zdaniem) takie same objawy jak banalna opryszczka na ustach. Swędzenie, pieczenie, scena bąbelkowa i tak dalej. Nigdy bym nie pomyślał, że "tam" może wylać opryszczkę. Mój chłopak, który jest stałym partnerem nie był nosicielem infekcji, jeśli chodzi o fakt, że nigdy w całym swoim życiu nie zauważono żadnej wysypki porównywalną z opryszczką, to jest więcej niż chistoploten i pod względem żadnej rany natychmiast skonsultować specjalistów. Generalnie uważam, że akt seksualny (który nigdy nie nastąpił bez akompaniamentu prezerwatyw) nie ma z tym nic wspólnego. Opryszczka objawiła się po paznokciach mojego młodzieńca, przez przypadek dotknęła mojej ściany pochwy, po czym weszła niewielka ilość krwi. IMHO, mam infekcję, ponieważ mam skłonność do opryszczki. Ale horror manifestacji opryszczki na łonowym i warg sromowych popycha mnie w szoku. Na początku była to po prostu świąd, po goleniu napisałem wszystko dla podrażnienia, potem była krwawa "bljamba" o skórze 1,5x1,5 cm. Myślałem, że po prostu to przeczekałem. Potem była kolejna różowa plama, której towarzyszył świąd. Następnego dnia było dużo dużych pęcherzy z przezroczystą cieczą. Byli wszędzie! Na pośladkach, pod i na wewnętrznej stronie ud, łonowej i narządów płciowych gubah..vse pęknie i pozostał Eerie owrzodzenia czerwonawy jak otwarte rany, górną warstwę skóry po tych pęcherzyków po prostu nie mają. Strasznie boli hodit..natiraet, ale nie krwawią.. I tak przez 2 nedeli..puzyrki wszyscy wyglądają tak samo krupnye..chem nie tylko namaszczony: acyklowir hlrgeksidinom promyvala..perekis wodór, różne kremy, oleje i maści. Codziennie chodzę do łaźni kilkakrotnie, z tego powodu nieco łatwiej się porusza i swędzenie się zmniejsza. Wszystko to wygląda przerażająco... teraz moje genitalia wyglądają jak solidny kawałek mięsa. Wszystko czerwone i pokryte bąblami. Musiałem je wszystkie owinąć gipsem (w cewce), żeby móc chodzić. O jakiejkolwiek mowie seksualnej nie można... Tak długo nie posiadałem opryszczki w moim ciele! Jak długo to potrwa? Nie ma sposobu, żeby lekarz odszedł - pierwszy: trudno się poruszać, drugi: praca, trzeci: poliklinika znajduje się na drugim końcu Moskwy... i nie ma pieniędzy na opłaconą klinikę! Pytaj, jak być.

30.05.2012 20:35, anonimowy
ludzie, których umiem wyleczyć tę dolegliwość

16.06.2012 14:22, Angelina
Drodzy koledzy w nieszczęściu! Jestem chory na te rzeczy od 3 lat. Kiedy się dowiedziałem, hmm. skręcone myśli o samobójstwie, nie chciały żyć. Mam również zespół hipochondryczny. Mama uspokoiła się, powiedziała, że ​​ona tam będzie, więc tak się nie stało. Mój chłopak powiedział, że przejdziemy przez to razem. Są blisko - oznacza to, że wszystko będzie dobrze, i będę z tym żyć jak inni ludzie, spotkać się z świtem i zobaczyć zachód słońca i uśmiechnąć się każdego dnia. Odtąd składam hołd opryszczce, temu potworowi, dając mu 4 dni w miesiącu dla zabawy. Ale nic, zobaczymy, kto będzie ostatni śmiać się! :)))) MCH nie jest chory, a dzięki Bogu. I nabawiłem się banalnego nieprzestrzegania higieny osobistej, wytarłem się ręcznikiem, którego użył mój MCH, a on miał opryszczkę na wardze w tym czasie. A więc. Nadal byłem dziewicą. Obrażało to przerażenie. Dzień po dniu prosiłem Boga, za co jestem karany. Ale nauczyłem się z tym żyć. Nie ma więcej histerii i łez na ten temat, są oczywiście zaklęcia bluesowe, ale ja walczę i żyję dalej. Z tego, że wyczerpam się z histerią, nie stanie mi się łatwiej, a opryszczka z tych niepowodzeń będzie tylko wygodniejsza w moim ciele. Najpierw lekarz przepisał schemat zastrzyków: najpierw witaminy, następnie Cycloferon zgodnie ze schematem. Spaliłem taki schemat raz, kiedy nastąpił pierwszy nawrót, nie mogłem chodzić, wszystko było swędzone, spalone, obolałe, krwawiące. Teraz lecę tak: Acyclovir i Zovirax. Nawroty są częste, gdzieś w miesiącu, swędzą trochę rano i trochę wieczorem, kiedy smaruję maścią - silnie przylega, po minucie mija. Niedawno zaczął rozmazać się z herpferonem - fajna rzecz, o wiele lepsza niż acyklowir, nie szczypie zbyt wiele, łatwiej się nakłada, a swędzenie usuwa dłoń. Teraz piję Kagocel, zobaczymy, mogę skrócić nawroty :) Kupiłem także Infagel, zastosuję to przy następnym pogorszeniu. Fenistil - pentzivir (a także Infagel) jest idealny dla tych, którzy nie mogą często stosować maści - działanie maści 12 godzin, tj. rozmazać rano i wieczorem. Śpiewaj przebieg Imunalu tak często, jak to możliwe - zawiera on ogromną ilość echinacei, a roślina ta słynie z sukcesu w leczeniu opryszczki. Witamina E jest obowiązkowa. Pomaga odnowić komórki ciała. Najbardziej, prawdopodobnie, główny i skuteczny (więc opryszczka została uśpiona na zawsze wiele osób) GARLIC. Jedz codziennie przez 2 - 3 ząbki codziennie, przez podłogę, zapomnieć o przeziębienie, grypa, a co najważniejsze - zapomnieć o nawrocie, a jeśli są, to będzie trwało przez 2-3 dni, a następnie maść, śmiech i dobry nastrój, aby Ci pomóc. :) Pamiętaj: wirus naszej ukochanej opryszczki żyje w komórkach nerwowych, a im częściej jesteśmy zdenerwowani, przerażeni i zdenerwowani - tym lepiej dla niego, nie dla nas. Wraz ze swoją depresją tworzysz ośrodek dla opryszczki, jest miło i przytulnie, z radością próbuje się rozmnażać i mnożyć. Więc nie martw się o nic. Co powtarzacie, powtarzajcie: to są chwilowe trudności, za tydzień będę trzepotał i bawił się! Przekonasz się, że to pomaga. Nawiasem mówiąc, z facetem, który uprawiam życie seksualne, ZAWSZE używając prezerwatyw, dochodzi do nawrotu, nie ma nawrotu - a jednak nakładamy gumę. To jest nasza złota zasada. Najważniejsze jest teraz uratowanie ukochanej osoby przed taką radością, wystarczającą dla nas samego z takim darem :) :) :) A ja wiem, że czerpię przyjemność z seksu, a opryszczka nie przeszkadza mi w tym. ;) Jak osiągnąć długi okres bez zaostrzeń - przejdę przez szczepienie: są to zastrzyki z wirusem herpes, co 3 dni, tylko 5 zastrzyków. Procedura jest wykonywana 2 razy w roku. Przypadek nawrotu - 1-2 razy w roku. Jestem więc pełen optymizmu, wszystko jest traktowane, medycyna nie stoi w miejscu, lekarze nauczą się oswajania tego bólu. A gdy szukają ujścia, nie powinniśmy siedzieć i nalewać krokodylich łez - opryszczka nie jest tego warta, nie kosztuje złamanego życia i straconego szczęścia. Biorę wszystko od życia, wszystko, co mogę unieść, wszystko, co los mi wysyła. Obok mnie, kochający i umiłowani ludzie, są żywi i zdrowi, jesteśmy razem, jesteśmy szczęśliwi. I dlatego warto żyć, ponieważ na świecie jest tyle ciekawych rzeczy! Nie rozpaczaj, wszystko będzie dobrze. Zaczekaj chwilę. dlaczego "będzie"? Wszystko jest teraz dobre. ;););)

Piątek, 28 lipca 2012 09:38, Светлана
Anonimowy! A jak leczyć gen.herpes? Z góry dziękuję!

12.10.2012 14:51, powieść
Możesz! U mnie już ponad 17 lat. Pomaga mi mors. Manifestacje są teraz niezwykle rzadkie: co dwa do trzech lat. Znam kilku ludzi, którzy myśleli lekko o swoich GG. Jeden z nich przeżył tylko pięć lat z taką diagnozą. Jedna dziewczyna, którą zarażałem, kiedy nie znałem mojej diagnozy, zachorowała na poważną formę mózgową GG. Inny znajomy oślepł w jednym oku z powodu GG. Żyję pełnym życiem, GG prawie mnie nie denerwuje.

20.10.2012, 20.25, Alexander
Od 20 lat żyję z tą "radością" Chcę podzielić się moimi przemyśleniami i radą z "nowymi nawróconymi" i starymi przyjaciółmi w nieszczęściu. Nie rozpaczaj. Obserwacja jest pierwszą: miejsce wysypki. Jak wiadomo, istnieją dwie główne miejscowości: warg i genitaliów śluzowych (śluzowe ludzi bezpośrednio z tyłu głowy, kobiety prawdopodobnie -slizistaya pomiędzy dużym i małym warg sromowych) t.e.samye wrażliwej i zmysłowym miejscu. Jest to prawdopodobnie miejsce, w którym znajdują się zakończenia nerwowe, które zapewniają nam przyjemny kontakt między mężczyzną i kobietą. I właśnie tutaj opryszczka najłatwiej dociera do ciebie w ciele w kanałach nerwowych. Pozbawienie się słodkich pocałunków i innych przyjemnych rzeczy jest głupie (nie dotyczy przypadkowych połączeń, gdzie wszystko powinno być w elastycznej opasce). Ale aby zrozumieć, dlaczego wciąż robi to i od czasu do czasu pojawia się ponownie, jest to konieczne. Z mojego osobistego doświadczenia wyciągnąłem kilka wniosków: 1. Ponieważ nosiciele wirusa stanowią do 90% populacji, a następnie każdy może je otrzymać nawet od ukochanej osoby. 2. Ponieważ nosiciele wirusa stanowią do 90% populacji i nadal żyją, a nawet są szczęśliwi w miłości i seksie, więc nie wszystko jest takie straszne. 3. Bardzo ważne jest utrzymanie gładkości błony śluzowej w kontakcie. Nie dopuszczaj do otarć ani uszkodzeń. Jeśli już od dawna już się pojawiłeś, musisz użyć smarów. 4. Nie ryzykuj zdrowia bliskiej osoby i nie uprawiaj seksu podczas wysypki. I uczciwie wyjaśnij i porozmawiaj o sytuacji, spokojnie połóż prezerwatywę i uprawiaj seks bez większego zapału, aby jeszcze bardziej nie drażnić rany. 4a. Kiedy nie ma wysypki, wtedy nie potrzeba gumy. Tylko nie zapomnij o punkcie 3. 5. Pierwotna infekcja u mężczyzn może również wystąpić z powodu zbyt traumatycznej masturbacji. Od rana ciężko pod. il, a wieczorem był łatwy seks, aw rezultacie penetracja wirusa przez uszkodzoną błonę śluzową. 6. Jeśli już odebrałeś tę radość, nawet bez leczenia, pierwotna infekcja ostatecznie doprowadzi do zera. 7. Aby przyspieszyć leczenie, z pewnością lepiej jest pomóc ciału. Doświadczył na własnej skórze, że Valtrex przyspiesza gojenie się 2 razy, a jeśli masz czas do picia, natychmiast po wystąpieniu objawów (osobiście, mam sygnał dochodzący z lewego kolana, a następnie palce i uniósł spalanie nogę. I kończy się w ciągu 3-4 dni wysypka na śluzówce w tym samym miejscu.), wtedy możesz uniknąć wysypki. Pierwszy raz wypiłem Valtrex około 15 lat temu. Został następnie wyprodukowany przez Irlandię lub Wielką Brytanię. Efekt był niezwykły. Potem poszedł do apteki z polskim generycznym i jakoś nie tak świetnym. Lub fakt, że polski lub ciało stało się nudne. Przechodząc od tego teraz najbardziej optymalny jest rosyjski Valaciclovir (według substancji terapeutycznej kompletny analog Valtrex, ale kosztuje 650-700 r, wobec 1100-1300 dla Valtrex). Tak więc, wystarczy dawka uderzeniowa (4 tabletki walacyklowiru), a następnie pozostałe 6 tabletek przez 3 dni. Jeśli już wylałeś, masz gotowy żel Panavir (4-5 razy dziennie na rany) i do całkowitego ustania. 8. Prawdopodobnie najważniejszą rzeczą jest podjęcie decyzji o tym, co wyzwala wirus ze stanu hibernacji. Osobiście dostaję to, co to jest: długi seks z nadmierną gorliwością, a przy braku możliwości seksu zbyt gorliwe samozadowolenie. Konieczne było zrozumienie tego i brak nawrotu przez 2 lata. Więc nie zniechęcaj się. Żyj długo, szczęśliwie iz pełną przyjemnością (dobrze, rozumiesz o co mi chodzi).

12/18/2012 10:25, Alina
Sytuacja jest taka, że ​​mój chłopak ma opryszczkę narządów płciowych. Spotykamy się przez chwilę. Seks nie był. (Tylko ustne) Powiedział przed stosunkiem. Chcemy poważnych związków, rodziny, dzieci. Nie mogę się zdecydować. Chcę być z nim, ale on mówi, że wtedy automatycznie skazuję się na infekcję. Daje mi czas na decyzję. Nie wiem, co robić. Powiedz mi, czy możliwe jest pełne relacje, unikanie infekcji? Co powinniśmy zrobić? Jak mogę "być chronionym", miramistin? CO ROBIĘ? Czytam i tu, i po prostu robię wiele opinii i zaleceń. Chciałbym porozmawiać z kimś osobiście! AU.

Acyklowir - instrukcje użytkowania, recenzje, analogi i preparaty (tabletki, maści, krem, maść do oczu - akryl, heksal, acos) leki na opryszczkę narządów płciowych i opryszczki u dorosłych, dzieci i ciąż

W tym artykule można przeczytać instrukcje dotyczące używania leku Acyklowir. Są to recenzje odwiedzających stronę - konsumentów tego leku, a także opinie lekarzy specjalistów na temat stosowania Acycloviru w praktyce. Dużą prośbą jest aktywnie dodawać swoje opinie na temat leku: lek pomógł lub nie pomógł pozbyć się choroby, co zaobserwowano w powikłaniach i działaniach niepożądanych, prawdopodobnie nie zgłoszonych przez producenta w adnotacji. Analogi Acyklowiru w obecności istniejących analogów strukturalnych. Stosować w leczeniu opryszczki doustnej i narządów płciowych u dorosłych, dzieci, a także podczas ciąży i laktacji. Znaki towarowe różnych wariantów acyklowiru: Acry, HEXAL, AKOS.

Acyklowir - lek przeciwwirusowy, syntetyczny analog nukleozydu tymidynowego, który ma wysoce selektywny wpływ na wirusy opryszczki. Wewnątrz komórek zainfekowanych wirusem pod wpływem wirusowej kinazy tymidynowej występuje szereg następujących po sobie reakcji transformacji acyklowiru do mono-, di- i trifosforanu acyklowiru. Trójfosforan acyklowiru jest wprowadzany do łańcucha wirusowego DNA i blokuje jego syntezę przez kompetycyjne hamowanie wirusowej polimerazy DNA.

Swoistość i bardzo wysoka selektywność działania wynika również z jego dominującej akumulacji w komórkach dotkniętych wirusem opryszczki. Wysoce aktywny przeciwko wirusowi Herpes simplex typu 1 i typu 2; wirus powodujący ospę wietrzną i półpasiec (Varicella zoster); Epsteina-Barra (typy wirusów są wymienione w kolejności rosnącej minimalnej stężenia hamującego acyklowiru). Umiarkowanie aktywny wobec wirusa cytomegalii.

Kiedy opryszczki zapobiega nowych elementów choroby, zmniejsza prawdopodobieństwo powikłań skórnych rozpowszechniania i trzewnych przyspiesza skorup edukacja, zmniejsza ból w ostrej fazie półpaśca.

Farmakokinetyka

Po podaniu doustnym biodostępność wynosi 15-30%, a stężenia zależne od dawki są wystarczające do skutecznego leczenia chorób wirusowych. Pokarm nie ma znaczącego wpływu na wchłanianie acyklowiru. Acyklowir dobrze penetruje wiele narządów, tkanek i płynów ustrojowych. Acyklowir przenika przez krew-mózg i bariery łożyska, gromadzi się w mleku matki. Około 84% wydalane jest przez nerki w niezmienionej formie, 14% - w postaci metabolitu. Mniej niż 2% acyklowiru jest wydalane z organizmu przez jelita.

Wskazania

  • leczenie infekcji skóry i błon śluzowych wywołanych przez wirusy Herpes simplex 1 i 2 typy (opryszczka narządów płciowych i opryszczka), pierwotne i wtórne, w tym opryszczka narządów płciowych;
  • zapobieganie zaostrzeniom nawracających zakażeń wywołanych przez typy Herpes simplex 1 i 2 u pacjentów z prawidłowym stanem odporności;
  • zapobieganie pierwotnym i nawracającym zakażeniom powodowanym przez typy 1 i 2 wirusa opryszczki pospolitej, u pacjentów z niedoborem odporności;
  • w złożonej terapii pacjentów z ciężkim niedoborem odporności: z zakażeniem HIV (stadium AIDS, wczesnymi objawami klinicznymi i rozwiniętym obrazem klinicznym) oraz u pacjentów po przeszczepieniu szpiku kostnego;
  • leczenie pierwotnych i nawracających zakażeń wywołanych wirusem ospy wietrznej półpaśca (ospa wietrzna, półpasiec, opryszczka).

Formy uwolnienia

Tabletki 200 mg.

Maść do użytku zewnętrznego 5%.

Krem do użytku zewnętrznego 5%.

Liofilizat do przygotowania roztworu do infuzji (w zastrzykach).

Instrukcja użytkowania i dawkowania

Acyklowir przyjmuje się podczas posiłku lub bezpośrednio po posiłku i popija odpowiednią ilością wody. Schemat dawkowania ustalany jest indywidualnie, w zależności od ciężkości choroby.

Leczenie zakażeń skóry i błon śluzowych wywołanych przez typy Herpes simplex 1 i 2

Acyklowir jest przepisywany w dawce 200 mg 5 razy na dobę przez 5 dni z 4-godzinną przerwą w ciągu dnia i 8-godzinną przerwą w nocy. W cięższych przypadkach choroby przebieg leczenia można przedłużyć do przepisu lekarza do 10 dni. W ramach złożonej terapii ciężkiego niedoboru odporności, w tym. z rozwiniętym obrazem klinicznym zakażenia HIV, w tym wczesnymi objawami klinicznymi zakażenia HIV i stadium AIDS; po przeszczepie szpiku kostnego lub gdy występuje naruszenie wchłaniania z jelita, przepisuje się 400 mg 5 razy na dobę.

Leczenie należy rozpocząć jak najszybciej po wystąpieniu infekcji; przy nawrocie acyklowir jest przepisywany w okresie prodromalnym lub gdy pojawiają się pierwsze elementy wysypki.

Zapobieganie nawrotom zakażeń wywołanych przez typy Herpes simplex 1 i 2 u pacjentów z prawidłowym stanem odporności

Zalecana dawka to 200 mg 4 razy na dobę (co 6 godzin) lub 400 mg 2 razy na dobę (co 12 godzin). W niektórych przypadkach skuteczne są niższe dawki - 200 mg 3 razy dziennie (co 8 godzin) lub 2 razy dziennie (co 12 godzin).

Profilaktyka zakażeń wywołanych przez typy Herpes simplex 1 i 2 u pacjentów z niedoborem odporności.

Zalecana dawka to 200 mg 4 razy dziennie (co 6 godzin). W przypadku ciężkiego niedoboru odporności (na przykład po przeszczepieniu szpiku kostnego) lub jeśli absorpcja jest naruszona z jelita, dawkę zwiększa się do 400 mg 5 razy dziennie. Czas trwania leczenia zapobiegawczego jest określany przez czas trwania okresu ryzyka zakażenia.

Leczenie zakażeń wywołanych przez wirus Varicella zoster (ospa wietrzna)

Przypisać 800 mg 5 razy dziennie, co 4 godziny po południu i przez 8 godzin w ciągu nocy. Czas leczenia 7-10 dni.

Przypisać 20 mg / kg 4 razy dziennie przez 5 dni (maksymalna pojedyncza dawka 800 mg), dzieci od 3 do 6 lat: 400 mg 4 razy dziennie, ponad 6 lat: 800 mg 4 razy dziennie w ciągu 5 dni.

Leczenie należy rozpocząć w momencie pojawienia się pierwszych objawów ospy wietrznej.

Leczenie zakażeń wywołanych przez wirus Herpes zoster (półpasiec)

Przypisuj 800 mg 4 razy dziennie, co 6 godzin przez 5 dni. Dzieci w wieku powyżej 3 lat przepisują lek w tej samej dawce, co dorośli.

Leczenie i profilaktyka zakażeń wywołanych przez typy Herpessimplex 1 i 2, dzieci dzieciństwa z niedoborem odporności i prawidłowym stanem odporności.

Dzieci od 3 lat do 6 lat - 400 mg; ponad 6 lat - 800 mg 4 razy dziennie. Dokładniejsza dawka jest określana na podstawie obliczenia 20 mg / kg masy ciała, ale nie więcej niż 800 mg. Przebieg leczenia wynosi 5 dni. Brak danych dotyczących zapobiegania nawrotom zakażeń wywołanych wirusem opryszczki pospolitej i leczenia półpaśca u dzieci z prawidłowymi parametrami odporności.

Do leczenia dzieci W ciągu 3 lat 800 mg acyklowiru jest przepisywane 4 razy na dobę co 6 godzin (tak jak w przypadku osób dorosłych z niedoborem odporności).

U osób starszych obserwuje się zmniejszenie klirensu acyklowiru w organizmie, równolegle ze zmniejszeniem klirensu kreatyniny. biorąc duże dawki leku w środku, powinien otrzymać wystarczającą ilość płynu. W przypadku niewydolności nerek konieczne jest rozwiązanie problemu zmniejszenia dawki leku.

Efekt uboczny

  • nudności, wymioty, biegunka;
  • ból brzucha;
  • nieznaczny wzrost mocznika i kreatyniny;
  • Lakopenia, erytropenia, niedokrwistość, trombocytopenia;
  • ból głowy;
  • zawroty głowy;
  • pobudzenie, dezorientacja, senność;
  • drżenie;
  • halucynacje;
  • drgawki;
  • duszność;
  • reakcje anafilaktyczne;
  • wysypka skórna, swędzenie, pokrzywka;
  • zmęczenie;
  • gorączka;
  • mialgia.

Przeciwwskazania

  • okres laktacji;
  • Dzieci poniżej 3 lat (dla tej postaci dawkowania).

Zastosowanie w ciąży i laktacji

Acyklowir przenika przez barierę łożyskową i gromadzi się w mleku matki. Stosowanie leku w czasie ciąży jest możliwe tylko wtedy, gdy zamierzona korzyść dla matki przekracza potencjalne ryzyko dla płodu. Jeśli konieczne jest przyjmowanie acyklowiru podczas karmienia piersią, konieczne jest przerwanie karmienia piersią.

Instrukcje specjalne

Acyklowir stosuje się ściśle zgodnie z zaleceniami lekarza, aby uniknąć powikłań u dorosłych i dzieci w wieku powyżej 3 lat.

Czas trwania lub powtarzane leczenie pacjentów z acyklowirem o obniżonej odporności może prowadzić do pojawienia się szczepów wirusów, które są niewrażliwe na jego działanie. Większość wykrytych szczepów wirusów, niewrażliwych na acyklowir, wykazuje względny brak wirusowej kinazy tymidynowej; Szczepy ze zmienioną kinazą tymidynową lub ze zmienioną polimerazą DNA zostały wyizolowane. In vitro działanie acyklowiru na izolowane szczepy wirusa Herpes simplex może powodować pojawianie się mniej wrażliwych szczepów.

Ostrożnie lek jest przepisywany pacjentom z zaburzeniami czynności nerek, w podeszłym wieku ze względu na wydłużenie okresu półtrwania acyklowiru.

Podczas stosowania leku konieczne jest zapewnienie wystarczającej ilości płynu.

Podczas przyjmowania leku należy monitorować funkcję nerek (stężenie mocznika we krwi i kreatyniny w osoczu krwi). Acyklowir nie zapobiega przenoszeniu opryszczki drogą płciową, dlatego w trakcie leczenia należy powstrzymać się od stosunku płciowego, nawet w przypadku braku objawów klinicznych. Konieczne jest poinformowanie pacjentów o możliwości przeniesienia wirusa opryszczki narządów płciowych w okresie wysypki, a także o przypadkach bezobjawowego przenoszenia wirusa.

Wpływ na zdolność prowadzenia pojazdów i zarządzania mechanizmami

Brak danych. Należy jednak pamiętać, że podczas leczenia acyklowirem mogą rozwijać się zawroty głowy, dlatego należy zachować ostrożność podczas prowadzenia pojazdów i podejmowania potencjalnie niebezpiecznych czynności wymagających zwiększonej uwagi i szybkości reakcji psychomotorycznych.

Interakcje leków

Wzmacnia się działanie acyklowiru przy równoczesnym podawaniu immunostymulantów.

Przy jednoczesnym przyjęciu leków nefrotoksycznych wzrasta ryzyko rozwoju niewydolności nerek.

Analogi leku Acyclovir

Strukturalne analogi dla substancji czynnej:

  • Acigerpine;
  • Acyklowir Belupo;
  • Acyklowir HEXAL;
  • Acyclovir Sandoz;
  • Acyclovir forte;
  • Acyklowir-AKOS;
  • Acyklowir-Acry;
  • Acyklowir-Ferezyn;
  • Acyclostad;
  • Vero-Acyklowir;
  • Vivorax;
  • Virolex;
  • Gervirax;
  • Gerpevir;
  • Gerperax;
  • Opryszczka;
  • Zovirax;
  • Lysavir;
  • Medovar;
  • Provirsan;
  • Supperan;
  • Cyclovax;
  • Cyclovir;
  • Cytivir.

Acyklowir z przeglądów opryszczki narządów płciowych

Ojciec uczy syna:
- Jeśli kiedykolwiek będziesz leżał na dziewczynie, zauważysz, że jej oczy błyszczą gorączkowo, usta są mokre, a jej pierś jest gorąca, natychmiast zejdź z niej i uciekaj. To jest malaria!

Nieterminowe leczenie chorób przenoszonych drogą płciową przyczynia się do występowania współistniejących chorób.

Komunikacja bez konsekwencji.

Jak dowiedziałem się o mojej chorobie.

Archiwum ZHLP

Jak leczyłem opryszczkę narządów płciowych

Mój młody człowiek na samym początku naszego związku ostrzegł mnie, że cierpi na opryszczkę narządów płciowych. Informacja nie jest przyjemna - co mogę powiedzieć. Ale moje uczucia były silniejsze, a ja nadal budować relacje z tą osobą, tym bardziej że, według niego, z opryszczka narządów płciowych może żyć, a jeśli prawidłowo leczona, ostrej fazy (nawrót) są bardzo rzadkie, a może nigdy nie powstać. Podczas pierwszego stosunku seksualnego (pomimo faktu, że wszyscy byli chronieni), szczerze mówiąc, bardzo bałem się złapać tę infekcję. Ale miesiące mijały i wszystko było w porządku - żadnych objawów opryszczki narządów płciowych, ani od niego, ani ode mnie. Z biegiem czasu, zrelaksowałem się, zacząłem ufać temu facetowi jeszcze bardziej i od chronionego seksu przestawiliśmy się na stosowanie hormonalnych środków antykoncepcyjnych. I wszystko było w porządku, do tego czasu, dopóki nie zachorował cold - kaszel, temperatura 38. Jeden tydzień odzyskać, ale jeszcze kilka dni później ponownie zaczął czuć się źle - po raz kolejny wystąpiła gorączka, złe samopoczucie, ból mięśni. Na pierwszy myśli, które nie zostały odzyskane poprawnie zimno, ale dzień później, kiedy odkryli zwiększoną limfauzly w okolicy pachwiny, a także drobne pęcherzyki z płynem w środku, który pojawił się, przepraszam za szczegóły pochwy, zaczął emitować alarm.

Zwykle w takich sytuacjach moim głównym lekarzem prowadzącym jest Internet - przeczytałem kilkadziesiąt forów poświęconych różnym chorobom narządów płciowych i po kilku godzinach zdiagnozowano u siebie - "opryszczkę narządów płciowych". Jedyną rzeczą, która sprawia przyjemność w tej sytuacji, jest to, że nietrudno ją traktować, sądząc po opisach znalezionych w Internecie. Wystarczająco, aby poprawić odporność poprzez picie lub przekłuwanie immunomodulatorów, a także przyjmowanie leków przeciwwirusowych, ponieważ opryszczka narządów płciowych jest spowodowana przez wirus opryszczki pospolitej.

Tego samego dnia pobiegła do apteki, kupiła acyklowir, amiksynę, tsikloferon, panawir i zaczęła wszystko mieszać. Ale. Gdybym zrobił wszystko w mojej głowie, przeczytałbym przynajmniej instrukcje. Generalnie moje samoleczenie nie dawało widocznych rezultatów, a po czterech dniach, pomimo niechęci, zwróciłem się do lekarza w miejscu zamieszkania. Lekarz przekonał mnie, że miałem rację w odniesieniu do niej, jak odpowiednio dobrane leczenie opryszczki narządów płciowych prowadzi do częstych nawrotów, które, z kolei, mogą przynieść poważne komplikacje do wnikania wirusa opryszczki w mózgu i pokonaniu wszystkich narządów i układów, może rozwijać raka szyjki macicy. Po tych słowach stało się przerażające. Ponownie psychicznie odmówiłem zaangażowania się w samoleczenie. Zwłaszcza, że ​​lekarz, pomimo moich obaw okazał się być miła kobieta, a po otrzymaniu wyników badań (niestety, diagnoza została potwierdzona) wyznaczył mnie do podjęcia famcyklowiru 250 mg 3 razy dziennie przez siedem dni. Biorąc pod uwagę fakt, że już zakupione tsikloferon lekarza w celu dostosowania dawki i pomalowane schematu leczenia z tym lekiem: 3 tabletki w 1, 2, 4, 6, 8, 11, 14, 17, 20 i 23 dni. Niezbyt wygodny schemat, ale, jak zapewnił lekarz, wypicie go jest konieczne, aby osiągnąć maksymalny wynik.

W rezultacie, miesiąc później już zapomniałem o opryszczce narządów płciowych. Szkoda, oczywiście, że jeszcze nie wynaleziono leku, aby pozbyć się tej choroby całkowicie, ale w każdym razie z jego przejawów uratował mnie, za co jestem wdzięczna moim lekarzem.

Możesz zostawić komentarz poniżej lub podać swoją historię medyczną

Marina, 03/09/2012 08:13:16
Cóż, dobrze! Wciąż jesteś w swoim repertuarze. Dziękuję lekarzowi, ale wygląda na to, że jeden niepiśmienny użytkownik radzi sobie z drugim. Za kulisami jest wiele subtelności i brak indywidualnej oceny sytuacji każdej osoby. Bezkrytyczne stosowanie silnych leków może doprowadzić do impasu i zmniejszyć arsenał lekarski lekarza w celu rozwiązania własnych problemów.

Julia, 31.03.2013 19:41:00
Coś dziwnego napisanego.
Tak to było ze mną: po raz pierwszy objawy opryszczki narządów płciowych były po prostu straszne, myślałem, że umrę lub oszaleję. Wszystko komplikowało fakt, że tydzień nie mógł zdiagnozować, myśleliśmy o niczym, o wszystkim. W końcu wszystko skończyło się tym, że wysypki wszystkie pękły, zmoczono je było strasznie dużo... I o ile nie mogli zdiagnozować, i potraktowali je zwykłymi zieleniami. i wszystko minęło! nic nie pili. ALE to jest po prostu. przejawy infekcji, która jest w ciele. Po tym czasie mam 2-3 razy w roku pojawiły się nawroty. Są znacznie łatwiejsze do przeniesienia, w przeciwieństwie do tego po raz pierwszy. Leczenie jest proste: pigułki acyclovir: 5 dni za 5 szt. Dziennie + zelenka (ogólnie rzecz biorąc !! od wszystkiego) wszystko przemija.
Zniechęca tylko to, że przyszli retsedivi. i podczas nich, od pierwszych znaków (palący świąd), aż do pojawienia się bąbelków i ich pęknięcia, dosłownie przechodzą przez zegar.
O AMYXIN. pili go na początku ARI, więc w tym samym czasie rozpoczął się również nerw narządów płciowych. więc to może być.

Nata, 08.12.2013 03:00:15
Mam nawroty raz na miesiąc, zwykle 1 rana. Maść Acyklowir pomaga. Jeśli pierwsze objawy zaczną się stosować, wszystko będzie trwało 3-4 dni i nie pojawią się żadne pęcherzyki

Caroline, 03.02.2014 23:25:07
Dziewczyny i chłopcy, musimy być bardziej ostrożni w kwestii partnerów i ochrony. Wtedy ryzyko przeciągania na siebie wszelkiego rodzaju złośliwości jest zmniejszone. Nigdy nie miałem tego bólu (tylko na ustach, ale jest to częste zjawisko związane z przeziębieniem), miałem dziewczynę. Ale ona jest taka, niezbyt uważna na wszystko. I kilka razy skarżyła się na opryszczkę narządów płciowych. Leczenie veereologów przepisano w postaci acyklowiru i smarowania za pomocą herpferonu. Przez tydzień odzyskiwałem zdrowie. Ale to także gwizdek, po miesiącu 3 znowu narzeka. Na temat moich argumentów na temat uważności i chichotów czytelności))) To prehihivaivaetsya :)

Oleg, 08/02/2014 04:36:01
Więc w porządku w tym kręgu po zmianie porterów. jest kilka pytań
1) Czy rozumiem poprawnie. Teraz, jeśli zmienię mojego partnera, ona też zostanie zainfekowana (nie ma znaczenia, czy nastąpi nawrót choroby) czy mam rację?
2) Jak możemy żyć z tą opryszczką w ciągłym oczekiwaniu, kiedy wyjdzie? (odporność jest doskonała, ale daje się odczuć 1-2 razy w ciągu 2-3 miesięcy)

Masza, 23.02.2014 17:36:26
Wpadłem na problem opryszczki narządów płciowych, gdy moja "ukochana" wyszła z podróży służbowej i nagrodziła mnie tym błotem. Powiedzieć, że byłem zły, oznacza, że ​​nic nie mówię. Dobrze, że mam znajomą ginekologa, który uratował mnie od tej infekcji, przepisał mi GERPFERON maści, jest to bardzo dobry środek przeciwbólowy, TKV jego skład jest podobny do lidokainy, łagodzi świąd, pieczenie, zaczerwienienie. Wynik był zadowolony.

Christina, 13.03.2014 15:24:49
I ja jechałem na wakacje, w pracy, blokada, więcej problemów ze zdrowiem kobiet, puszka pleśniawki, coś swędzącego, palącego. Pobiegła do lekarza, zanim wzięła testy i prawie zemdlała - miałem opryszczkę narządów płciowych. Rozpoczęła się aktywna przerwa, owrzodzenie, pojawił się koszmar, chociaż odwołano urlop. Zapytałem lekarza - Jak szybko pozbyć się ran? Przepisał mi krem ​​Divers, dzięki Bogu, szybko pomógł wyleczyć rany, usunął swędzenie. Teraz wszystko jest normalne, mam nadzieję. może się nie powtórzyć, ale jeśli się powtórzy, to już wiem co robić, natychmiast stosuję deviery. Od siebie mogę teraz doradzić.

Serega, 06/04/2014 11:56:46
G. nie jest przeziębiony. 80% ludzkości jest zainfekowanych. GG jest nieuleczalne. GG jest chorobą komórek nerwowych i może manifestować się bez objawów przez ponad 10 lat. Ulubionym czasem uwolnienia z piosenką jest stres itp. Możesz się zarazić tylko wtedy, gdy dochodzi do nawrotu

Ekaterina, 12/04/2014 12:24:05
Opryszczka jest zaraźliwa, nawet gdy nie ma widocznych objawów. U większości ludzi choroba przebiega bezobjawowo, szczególnie u mężczyzn. Kobiety mogą chować się w pochwie, a od góry jest niewidoczne. 2 tygodnie przed nawrotem i 2 po zarażeniu. Zostałem zarażony przez partnera, nie miał żadnych śladów. Jestem chory lub chory już 4 lata, nawroty co 2 tygodnie. W ciągu 2 lat stają się mniej wyraźne, bez pęcherzy już, ale są bolesne odczucia i drozd. Aby nie zarażać partnera - świece EROTEX - antykoncepcyjny i antybakteryjny. Do leczenia podczas nawrotu - ACCRYCLUB maść i tabletki, najtańsza metoda, wylewanie dotkniętych obszarów gorącą wodą (powyżej 55 stopni). Aby zapobiec ponownemu - izoprinozin, proteflazidum, immunoplyus, witaminy, sport, zdrowe odżywianie, hartowanie, nie supercool tyłu (życie wirusów w rdzeniu kręgowym). Uważa się, że 90% populacji to wirus pierwszego rodzaju, który pojawia się na ustach. 40-60% do 40 lat zakaża się wirusem opryszczki drugiego typu - narządów płciowych. Ale także pierwszy rodzaj seksu oralnego może trafić na genitalia.

vitalius, 09/05/2014 09:08:17
Myślę, że mają być obrzezani, ponieważ wszystkie wysypki tylko napletek, retsedivy 1 miesiąc, raz na dwa nedneli, propylu dwa edvens miesięcy transferowe, a powiększonej, ale powinien przynajmniej miesięcy, 8 tak, że zaczął niszczyć nici DNA wirusa, który jest 43 tysiące rubli, a od twojego ulubionego acyklowiru w ciele pojawia się uporczywy szczep herperowirusa.

vitalius, 09/05/2014 09:14:01
Po przeniesieniu nie było tak straszne, przeniósł się do nie znaczące zaczerwienienie, z brzydkie pęcherzyki, eh wypić pół roku, i myślę, że Khan chciałby przyjść do niego, choć.

Elena, 14.05.2014 18:48:09
Byłem więc jednym z szczęśliwców zarażonych opryszczką narządów płciowych. Zaadresował w KVD, przekazał analizy, diagnoza okazała się prawdą. Ginekolog zaleca mi bardzo proste traktowanie tabletki napojów tsikloferon i aby płyny do dotkniętych obszarów w zwykłym roztworze sody. (Jedną łyżeczkę sody rozpuścić w szklance wody, mokry marlechku i stosując) ja zdziwienie, soda natychmiast usunięto świądu i bólu, w 4 dzień, w którym pryshchiki się nie udały.

Anna, 18.06.2014 12:53:09
Znaleziono genitus. Opryszczka 2,5 tygodnie temu, fizycznie wielki dyskomfort nie czuł się, objawy zewnętrzne wyleczone. Nie jestem pewien, ale wygląda na to, że znowu się wspina. Natychmiast zwróciłem się do immunologa - czekam na wyniki testów. Szalenie twardo moralnie, nie wiem, jak dalej budować moje życie osobiste. Naprawdę mam nadzieję, że poprzez podniesienie odporności mogę maksymalnie zignorować wirusa, zrelaksować się i żyć spokojnie. Teraz wszystkie myśli są tylko o tym. Życzę wszystkim dobrego zdrowia!

Alain, 19.06.2014 18:07:38
Nie chcę żyć.

Catherine, 25.06.2014 13:52:26
Miałem nawrót co 5 lat każdego miesiąca. Wszystkie zabiegi przepisane w ośrodku herpcyjnym nie dawały trwałego rezultatu. Jedynie ozon podawano dożylnie. 2 lata stabilnej remisji. Czy pytania napiszą wszystko, co powiem
keren888 @ yandex.ru

Maroussa, 28.06.2014 19:27:19
Catherine, śmieci z ozonu, minęły.
Anna, nie myśl o złych, pomyśl o dobru. Nie przechładzaj i nie opalaj się. Przestrzegaj diety, nie spożywaj napojów alkoholowych. Podczas nawrotów wykluczaj orzechy, słodycze, kawę, zwiększ zawartość produktów zawierających wapń. Cierpiam na tę infekcję od 10 lat. Teraz leżę w szpitalu na leczenie, mam nadzieję, że to pomoże.
Elena, niestety mamy lekarzy, którzy naprawdę zaangażowanych w leczeniu immunosupresji niż opryszczki (Herpes powraca jako zmniejszonej odporności, odporność nie spada od tego, co pojawia się opryszczka) jest prawie tam. A w regionach po prostu nie. A to, co nam przydzielono, to bzdury. szukaj przyczyny w obniżaniu odporności, coś w twoim ciele nie jest w porządku, a zatem, w związku z tym, nawrotu. Źródło zła jest wewnątrz.

Maroussa, 28.06.2014 19:32:03
Och, ty, eli-paly, jak się wzdrygałeś. Nie ma telefonów Instytutu Immunologii na Kashirka 24, są w Internecie infa. Zapraszają do programu osób z HSV częstość nawrotów 10-12 rocznie. Program jest bezpłatny. Państwowy Instytut. Niech Bóg pozwoli, żeby ktoś pomógł.

Hayka, 26/08/2014 00:26:07
Nawet życie nie jest polowaniem, gdy GG.

gaopri, 11/09/2014 05:16:03
Nie znajduję miejsca... Herpis vylazyet ciągle.. Ja rozmazam zelenkok, wypiłam kurs izoprynozyny.. wszystko bestolku. nawet życie nie byłoby pożądane... A poza tym... kłykciny wysiadły.

Marina, 03.10.2014 19:26:03
Powiedz mi, proszę, jaki jest najdłuższy czas od nawrotu do nawrotu? U mnie podczas 2 retsediva przez 5 miesięcy, chcę się uczyć lub dowiedzieć, jak w innych.

Nikolay, 10/10/2014 05:57:53
Gen. Opryszczka prawie rok. Nawroty są bardzo częste, utrzymuj od tygodnia do dwóch, potem 3-5 dni wytchnienia i nowego. Próbowałem wielu rzeczy, które lekarz mianował i których nie wyznaczył. Przy każdym nawrocie zaczynam popadać w coraz cięższą depresję. Nieuchronna perspektywa samotności jest nagląca. Nie widzę przyszłości. Nawet nie myślę o dziewczynach. Nie chcę nikogo infekować. Stale żuć, nakłuwać, smarować leki już nasachertelo! Z jakiegoś powodu czuję się jak trędowaty. Zacznij odwiedzać myśli o samobójstwie.

Fiona, 21/10/2014 20:56:10
Współczuję wszystkim cierpieniom na tym forum, którzy nie mogą poradzić sobie z tą infekcją. Opryszczka narządów płciowych to nie tylko tortury fizyczne, ale także psychiczne i duchowe. Kiedy miałem ten ból, myślałem o tym cały dzień. To było traktowane przez wszystkich wymienionych tutaj. Nie mogłem oderwać się od niczego. Mój młody człowiek bardzo mnie wspierał. Były długie abstynencje. Zareagował ze zrozumieniem i współczuciem. Wiele leków musiało się starać, długi efekt niczego nie dawał. Znalazł Balm Rimsky. Opinie były pozytywne, nie było już nic do stracenia. Zacząłem używać tego balsamu i byłem przekonany o jego skuteczności. Okazuje się, że nawrotu można uniknąć, jeśli zostanie zastosowany przy pierwszych objawach możliwej wysypki.
Niemożliwe jest wyleczenie opryszczki na zawsze, ale kontrola jej wyglądu jest prawdziwa. Sam to przeszedł i radzę wypróbować to dla innych.

świat, 03.11.2014, 08:34:11
Mam 24 lata, mój facet mnie zarażał. Nie wiem, jak żyć. Twój rss prowadzi do HIV i aktywuje HIV, to jest prawdziwa pomoc dla kogoś?

Miłość, 28.11.2014 15:57:00
Nie to, że nie jest niebezpieczne i śmiertelne! Mój przyjaciel był również gg.Eo Infagel zapisane! Wystarczy wypić pełną kurs i nie zapominaj o profilaktyce !! Używam tego żelu z opryszczka na ustach i do zapobiegania i prostudy.Sovetuyu poprobovat.Da słowo w Internecie jest dość pozytywne opinie na temat różnych rodzajów opryszczki.

Victoria, 28.11.2014, 18.39.22
G.G. Jestem chory przez 10 lat, kiedy pierwszy raz obolały rok, a potem 2 razy - to jest znośne, teraz co miesiąc, a czasem 2 razy w miesiącu. to nie życie, to tortury, mój mąż nie ma normalnego życia seksualnego. To było traktowane tak zastrzyki nowotworowe w ramach programu lub planu, jak w instrukcji i valtreks na 1 tab.kazay dzień trzy miesiące (to jest drogie) nawroty nie było 9 miesięcy, a potem znowu pojawiły się, powtarzające się leczenie nie pomogło lub nie pomogło. Następnie lekarz wyznaczył lub mianował w / in nyxes panavir (preparat wegetatywny) retsedivov nie było roku, drugi kurs nie pomógł ani nie pomógł, jestem rozdzierany co zrobić lub sprawić, że nie wiem.

Tala 45 12 2014, 04/12/2014 19:21:22
Czy pacjent może zarazić się domem, które z nim mieszka?

Vik, 26.12.2014 12:18:12
TO JEST DLA KAŻDEGO. Znajdź w Yandex: Jim Humble. Kto potrzebuje narkotyków, pisz, jestem w Moskwie. [email protected]

Varya, 28/12/2014 01:10:17
Tala, opryszczka narządów płciowych jest przenoszona tylko przez ścisły kontakt fizyczny, przynajmniej do mnie, więc moja stacja dokująca na www.onclinic.ru powiedział.

Alla, 23/01/2015 22:09:16
Cóż, tak, to prawda, że ​​w klinice powiedziałeś, słyszałem też o tym, tak samo jak opryszczka na wargach z pocałunkami może być przekazywana.

Avicenna, 25.01.2015 04:23:25
Od opryszczki pomaga wywar z piołunu. Do zapobiegania. Tydzień pić wywar, a następnie miesiąc przerwy Łyżeczka piołunu na szklance wrzącej wody Można słodzić z miodem.

Avicenna, 25/01/2015 04:27:55
A co najważniejsze, przestań myśleć o wszelkiego rodzaju perwersjach seksualnych (pedofilii, kazirodztwie itd.) I będziesz szczęśliwy.)))

Julia., 11.02.2015 20:05:17
czas zacząć dziecko i ups. nezhdanchik.Nam z mężem nie pomógł w żaden sposób, dopóki znany lekarz nie zalecił tabletki "Herpeval".
Na jakiejś stronie znaleźli ją również na poziomie cenowym. w aptece jest około 150-200 UAH.

Ksyusha, 18.02.2015 20:26:44
Dalej, co za bulion z piołunem. Nie ma działania regenerującego na ciało. Tutaj lekarz w przychodni wyznaczył lub wyznaczył zarówno tabletki, jak i maści miejscowo działające przeciwwirusowo, a w tych dniach 5 przechodzi lub ma miejsce.

Anton, 03.03.2015 18:02:25
Niedługo go odetnę. (((Nowa dziewczyna wkrótce uzna mnie za niepewnego dupka (((((((((((((((
Ogólnie rzecz biorąc, te śmieci przeskoczyły przed nowym rokiem, tj. niewiele ponad 2 miesiące temu. Panika.
Kiła, teraz wątroba zgnije, a nos odpadnie. Po ostatnim roku (nawiasem mówiąc, po dość długim i pijanym nowym roku) wylano 5 kawałków bąbelków. Internet stał się łopata na stos zdjęć, które zdiagnozowano opryszczkę na sekundę, został potępiony poziom !!! „Stał sam leczonych acyklowir 3 tabletki dziennie przez 5 dni, a maść acyklowir. Wydaje się zdały. Ale nie na długo grała muzyka, a nie długi fraer tańczy ((( (przeziębienie o temperaturze 37-38 potraktowano i oto pęcherzyki bonusowych wszedł prosto na głowę wokół cewki moczowej. Dziś szef poprosił, aby przejść poszedł do prywatnej kliniki aby pokazać wojownikiem. Auntie lekarza tylko spojrzał nga niego i powiedział, że jest także chorób wenerycznych i prawidłowa diagnoza jest aktualnie ustawiony. Ogólnie rzecz biorąc, ana
Przypisano tabletkę Acyklowir 200 mg 1 5 razy dziennie
Maść Acyklowir dla małego pobitego wojownika (((
Świece Genferon 10 dni 2 razy dziennie, aby podnieść moją odporność.
Jeśli te płyny nie pomogą, musisz rozpuścić Ferrovir 10 dni w miejscu, które poszukiwała przygoda ((((
Życzę wszystkim dobrego zdrowia.
Który Ferrovir poderwał się, odpowiedział tak. Szanowałem go, gdy przepisywano AIDS i hippisitem C.

Victor, 08.03.2015 17:40:57
Polecam ozonoterapia zostały retsedivy 2-3 razy w miesiącu przez rok po zakończeniu leczenia parokrotnie lat proyailsya ALE PRIMALYYSHEM zaczerwienienie maść rozmaz triderm POMAGA

Jan, 20.03.2015, 08:12:42
Miałem opryszczkę narządów płciowych leczoną allokinią. Wątpiłem w to przez długi czas, było drogie, a wirus nie został całkowicie usunięty z organizmu. Miałem wysypki do 10 razy w roku. Kto jest chory, wie, że to nie jest tylko blister, dolegliwość, ból, i wstyd było iść do szpitala. Lekarz powiedział, że allokin zwiększy okres bez zaostrzeń. Przebite w listopadzie, czwarty miesiąc, aż nie wysypka)))). Zobaczmy, co będzie dalej.

Alexandra, 10.04.2015 13:06:17
A ja traktowałem gen.herpes allokin i valtrex. Zbyt wiele norm. na zimę nigdy nie było. Balsam do trawy mi nie pomógł. Jestem pedantem w życiu, dopóki nie dowiedziałem się wszystkiego o tych lekarstwach, nie odważyłem się. Nawiasem mówiąc, w zimie nie było mi zimno - cały wydział był chory.

dmitry, 15.04.2015, 01:33:37
Żyję z tym od ponad 3 lat.. kiedy zachorowałem i zdałem sobie sprawę z tego, co było chore, było tyle samo historii. Nie chciałem żyć, nie potrzebuję nikogo. ale później się ożenił. Oczywiście, przy tak obolałych problemach, szczególnie wtedy retedywność jest tak częsta, że ​​nie ma nawet możliwości uprawiania seksu z żoną, aby zrobić dziecko. nawroty były 2 r miesięcznie. moja żona nie jest chora. przez cały ten czas, niż tylko nie byłem traktowany. zastrzyki, pigułki, maści. nic nie pomogło. szczególnie razdrozhaet co oni piszą o acyklowiru i do niego lubią. cholera proplachenoe.. po prostu wyciągnij od nas bengu i zabij chemię. Zostałem wysłany z zagranicy na jedno lekarstwo, wiem dokładnie, co nie jest chemią, ale produktem naturalnym, można powiedzieć, jedzenie, ale nie było konkretnego wskazania na opryszczkę. a teraz po tym oznacza, że ​​nie mam żadnych rozdrażnień przez długi czas... Sam się zastanawiam, czy to mi pomogło, czy też będzie pasowało wszystkim. chłopaki, jeśli istnieje chęć spróbowania napisania drive-drive.ru

Dmitry, 17/04/2015 06:31:07
Dzień dobry wszystkim! Leczenie GG jest bezużyteczne, więc nie uruchamiaj się i nie żyj, a jeśli jest jeszcze w drugiej połowie, to nie trzeba myśleć o samobójstwie!

Marina, 21.04.2015 00:48:54
Ludzie, pomóżcie proszę. Kocham jedną osobę, ale nie mogę przyznać, że mam problem zwany gg. Jestem po prostu w rozpaczy... więc chcę go dotknąć i nie bój się, że go zarazię. Prezerwatywa nie zapewnia ochrony przed transmisją wirusa ((
Co mogę zrobić... ktoś może mi powiedzieć.. Jestem bardzo chory

Iren, 24/04/2015 20:13:24
Dla mnie mój lekarz z kliniki mówi, że konieczna jest przede wszystkim odporność na jej wzmocnienie. Ponieważ pojawia się nawrót opryszczki o osłabionym statusie odpornościowym.

Tajne, 01.05.2015 06:31:34
Ktoś tutaj napisał, że nie chce żyć, to jest zabawne), dziękuję, że to nie jest HIV ani HEPATYTIS. Ja też otrzymał ten ból, a następnie elegancko połączył się z mojego życia z obietnicą małżeństwa, mężczyźni maniaków oczywiście, wszystkie ustalenia dotyczące zapobiegania została naruszona mojego partnera podczas seksu, po prostu po cichu usunięte prezerwatywę bez mojej zgody, a ja nie zauważyłem od razu. Suszenie i ból był nie do zniesienia, w połączeniu z faktem, że w tym czasie był jeszcze zapalenie oskrzeli chory leżał w temperaturze poniżej 40 dopóki Monster ma powiesić makaron na uszy innego głupiec. Immunku osłabiony więc jest moje, jestem nadal i HPV wybrał najbardziej niebezpiecznych genotypy, a wszystkie tego typu nie ma nigdy wyleczyć, możemy mieć tylko nadzieję, że pewnego dnia psihanesh i będziesz dostarczać depresji, tak aby nie osłabiać układ odpornościowy nie opracowano żadnego raka. Wcześniej byłem absolutnie zdrową szczęśliwą dziewczyną. Teraz dla życia, ograniczeń, stale monitoruj i poc się na ten temat, ostrzegaj partnera i chorych, których nikt nie lubi. Miesiąc później miałem pryszcze raz pierwszy w pochwie, po miesiącu wokół kapłanów, ogólnie straszne stale pić tabletosy jest teraz, a wszystko z powodu dziwaka, i że zaufanie jest teraz ludzie. Nie wiem, mam nadzieję, że ostatecznie wyjdę za mąż i będę szczęśliwą matką

dag, 03.06.2015 00:34:27
Napisz, poproszę o leczenie opryszczki genowej. [email protected]

Dmitrij, 03/07/2015 02:24:20
Cześć wszystkim. Tutaj narzekają, a ja jestem tutaj na zapalenie wątroby typu C leczonych przez 10 miesięcy (stomatologia podniósł, czy jest przeklęty!) Teraz, to właśnie odzyskana (dzięki Bogu). I zdecydowaliśmy się na te puzyrikov czytać, voila, do cholery! Nie wątpię nawet w objawy, tak jak ja. ale nadal nie mam 23. Nie wiem, co się stanie, ale modlę się, aby moja rodzina nie została pozbawiona życia. Zależy jednak, że wyleje czas 3 4 rocznie. Teraz przeszukuję w poszukiwaniu najlepszego leku. Czytam was wszystkich. Życzę powodzenia i nie narzekam szczególnie, ponieważ wciąż zazdrościsz płci planety - ponieważ problem nie jest najpoważniejszy.

Angelina, 06.07.2015 20:14:49
Miałem zaostrzenie wynoszące 4 miesiące, w tym okresie już opryszczka rozprzestrzeniła się na wszystkie narządy płciowe. Próbowano lub smakowało atsiklovir, epigen spray. tylko przez chwilę zdejmował symptomy.
Czytałem więc, że maści cynkowe pomagają i O MIRACLE. Pierwszego dnia, zaraz po nałożeniu maści, zaczęła działać i wyciągać płyn. Przez 3 tygodnie wszystko się starzeje (przez długi czas były już nieokreślone rany). Rozmazany co 2-3 godziny przez 10-15 minut i położyć się, a następnie wytrzeć, traktować alkohol i jod 2%. Wszystkie zdrowie

Inessa, 16/07/2015 21:09:04
Cała pora dnia! Czekałem bardzo długo, aby napisać moje Istoriyu.Poznakomilas z gg. około 4 lata temu Pierwsze wysypki były okropne, bóle, gorączka, pieczenie, ból. było ledwo koshmar.Ya peredvigalas.Za ubiegłym roku nawrót był okolo8-10 już wysiadł scheta.Lyuboy stresu, więcej niż 200 gramów wina lub spirtrogo, domy szeregowe, hipotermia, przeziębienia do spadku odporności i opa-cha, Szkodliwość na. Traktowany zawsze, nie było nawrotu że nie trawione tabletkami.Chego ja po prostu nie pić (gerpevir valovir groprinozin acyklowir), które po prostu nie nastawił (tsikloferon, Allokin alfa też za duże pieniądze), które nie używali świec, picia kropelki (aż proteflazid piesh nic nie wyskoczy). A teraz, od 4 miesięcy, mój wirus śpi. Bardzo przerażający, by go odstraszyć. Ostatni raz był leczeniu trudno wszystkich tabletek witaminowych i zastrzyki imunomodulyatoram a lekarz mi wyznaczył VLOK dożylne naświetlanie laserem krovi.Kazhetsya 10 dney.Ya byli sceptyczni, ale starał się przez 3 dnia mam absolutnie zmieniło samochuvstvie.Delo nie miał opryszczki (i rozpoczęliśmy leczenie z pierwszych objawów, ale nie było żadnych pęcherzyków) i energia neobyatnoy, nie było zmęczenie, jakby tam był silnik. Mam wielką nadzieję, że ta procedura pomogla.Ya wiem ile dyskomfort jest to wirus, a wszystko forum współczuć i doradzić iść Vlok.Vozmozhno podziękować

Inessa, 16/07/2015 21:16:26
Wiele pisać o przyszłych dzieci, nie martw się wszystko będzie horosho.Glavnoe te rzeczy nie odebrać podczas beremonnosti.A jeśli kobieta była chora, zanim zaszła w ciążę, ona już ma przeciwciał, a dziecko może zostać zainfekowany tylko wtedy, gdy przechodzi przez kanał rodny (a poród dla kobiety jest stresujący i na tle tego stresu może wystąpić inny nawrót). w związku z tym uważam lub liczyć, co lepiej zrobić cięcia cesarskie, że nie gada-niesie, czy nie.

Nila, 28.07.2015 00:35:59
Byłem chory przez wiele lat. Zdarza się, że rok lub dwa nie pojawiają się wysypki, zdarza się co miesiąc, a nawet częściej. Jak jednak i opryszczka na ustach. Przez lata zgromadziłem dobre doświadczenie, mogę się podzielić. A tak przy okazji, mój mąż nie zaraził się, chociaż nie chronimy się, widzimy jego odporność. Tutaj mogę doradzić.
1. Nie używaj zwykłego mydła, kup antybakteryjny żel. Cena 200-300 rubli., Na 2-3 miesiące codziennego użytku na pewno wystarczy.
2. Staraj się nosić tylko bawełnianą bieliznę, bez materiałów syntetycznych.
3. Jeśli czujesz typowe objawy, spal go olejem eterycznym z drzewa herbacianego. Kilka minut jest bardzo nieprzyjemne, ale jeśli zrobisz to od razu, możesz zabić go w zarodku. (Pomaga w 50% razy).
4. Do leczenia nie zalecam połykania tabletek, ale kupuję czopki doodbytnicze viferon 1,000,000 lub czopki polioksydoniowe, które można aplikować doodbytniczo i dopochwowo.
5. Pamiętaj, aby pić witaminy podczas wysypki. Jest to koniecznie witaminy z grupy B, na przykład zapalenie nerwu i mięśni lub pentovit. A także witamina C z cynkiem.
6. Osobiście maści, takie jak acyklowir, nie są szczególnie pomocne, bardziej wierzę w stare sprawdzone leki - maść cynkową, oxoline, tetracyklinę itp. A jeśli mówimy o metodach absolutnie dziadka, to przy braku maści można spalić Corvalolum lub Valocordinum (co zaskakujące, ale pomaga).
Jeśli wysypka jest bardzo powszechna - zalecam picie maksymalnej dawki witaminy B w trakcie kuracji.

Nila, 28.07.2015 11:27:32
Py.Sy. Zapomniałem o lizynie. Możesz wypić kurs lizyny. Zbyt dobrze pomaga lub pomaga.

Rimma, 31/07/2015 07:55:59
Cześć. Dla mnie od lat (pojawił się rok temu) zapisał stertę i nyxes i tablety - wszystkie znane, tutaj na forum o nich piszą. Ale świece Supermlimf nawet nie znają imienia i nikt o nich tutaj nie pisał. Powiedz mi, czy ktoś został zwolniony? czy ktoś może wiedzieć? Proszę odpowiedzieć!

Elena, 11/08/2015 13:24:50
Rimma. Nie słyszałem o takich świecach. Dla mnie czopki viferon (doodbytniczo) mianowane lub nominowane, wciąż noxes allokin-alfa i tabletki famtsiklovir. Naprawdę pomaga. Że każdego miesiąca byłem albo z pęcherzami, albo oni się leczyli, a nowi już dziobali. Po prostu miałem depresję. Przez ostatni rok po leczeniu wspinałem się dwa razy i nie bolało mnie tak bardzo.

Albina, 11/08/2015 16:15:59
I dowiedziałem się o tym gównie, zwanym gg siedem lat temu, mój młody człowiek od razu powiedział, że miał tę brudną sztuczkę W tym czasie usłyszałem o opryszczce, ale myślałem, że dzieje się to tylko z przeziębieniem w postaci wysypki do błony śluzowej nosa lub gubah.Pervy czasie miałem wysypkę, gdy nasze dziecko było 2,6 roku, czyli 4 lata później po spotkaniu z mężem i tu znowu wczoraj prawie 8 lat raz.Pervy raz drugi był koszmar, zwłaszcza pierwszy 2 dni, w ogóle nie mogłem chodzić, teraz lżejszy, piję Acyclovir-Acry + maść Acyclovir, mój mąż też to traktuje, tylko le

Nath, 07/09/2015 1:09:12
Myślę, że trudno wyobrazić sobie gorszy ból. U mnie, gdy doszło do zaostrzenia, status był okropny. Trąd, gorączka i kiedy pękają bąbelki. Pomogłem balsamować Romana. To było tylko zbawienie w moim życiu. Wzmocniona odporność dzięki eliksirowi sosnowemu. Ciągle piję witaminy, robię gimnastykę i nie palę, ta wrzawa ustępuje i jestem zadowolony z życia!

Zbawiciel!))))), 18.09.2015 20:04:51
Panowie! Taki problem i mam! Minęły trzy lata! A teraz prąd w tej chwili znalazł lekarstwo na tę zabójczą chorobę! Opryszczka narządów płciowych! Już szczęśliwy! Wydajność jest prosta: robisz dwa razy dziennie, z wodą 7-8 litrów, koniecznie poniżej 11 stopni! A wtedy złapiesz przeziębienie. Te śmieci nie budzą mnie, bo już pół roku, gdy zacząłem ćwiczyć douche! Tak więc odważcie się!)))) Do douche z optymizmem! A to wszystko leki i maści, to wszystko bzdury pełne prądu, infekujesz ciało chemikaliami!

Andrey, 03.10.2015 20:29:01
witajcie przyjaciele w nieszczęściu. Wiem kim on jest. przejdź do grupy h2o2russia. w tym jestem gotowy podzielić się moim doświadczeniem. Jekaterynburg, Federacja Rosyjska

Andrey, 03.10.2015 20:29:15
witajcie przyjaciele w nieszczęściu. Wiem kim on jest. przejdź do grupy h2o2russia. w tym jestem gotowy podzielić się moim doświadczeniem. Jekaterynburg, Federacja Rosyjska

Katia, 07.10.2015 17:54:24
Młody człowiek zaraził mnie, nie wiedząc, że jest chory. Już 5 miesięcy. Za pierwszym razem było to bardzo bolesne, ale nawroty były częste. Gdy tylko wyleczył pękającą fiolkę, pojawił się znowu nowy. to był koszmar. Ginekolog przepisał acyklowir 200 5 razy dziennie przez 10 dni. Po zabiegu pojawiły się bąbelki po 2 tygodniach. Lekarz zalecił picie acyklowiru przez 6 miesięcy. więc możesz umieścić wątrobę... i chcę mieć rodzinę, dziecko. Nie wiem, co robić.