Krem Abreva przeciwko opryszczce - recenzja

Dzieci

Czy masz HERPES? Nie uruchamiaj go, w przeciwnym razie.

W tej chwili opryszczka jest najczęstszą chorobą wirusową, które niosą 95 procent populacji naszej planety. Pomimo faktu, że zakażenie całkowitego wycofania z organizm nie może prawidłowo dobrane leczenie może być w krótkim czasie do eliminacji klinicznych objawów choroby, a w celu osiągnięcia stabilnego i długotrwałego remisji.

Opryszczka to choroba ŚMIERCI!

Przez długi czas stanowczo formułowała opinię, że HERPES jest tylko chłodem ciała. Jak wykazały ostatnie badania, lek HERPES może prowadzić do poważnych powikłań. Główny lekarz mówi, czego się bać.

W tym artykule omówimy, jaki rodzaj leczenia opryszczki jest najbardziej skuteczny w zwalczaniu choroby.

Jakie leki na zwalczanie opryszczki istnieją?

loading...

Konwencjonalnie, wszystkie środki przeciwwirusowe na opryszczkę można podzielić na kilka grup w zależności od głównej substancji czynnej.

W ten sposób uzyskano następującą klasyfikację:

  • na podstawie acyklowiru i pochodnych. Najsławniejszymi przedstawicielami są: Acyklowir, Vivorax, Zovirax. Produkowany w postaci maści i tabletek;
  • na podstawie walacyklowiru. Najczęstsze leki to: Valaciclovir, Valtrex, Virdel. Preparaty są dostępne w postaci tabletek. Cecha jest skutecznym działaniem na szczepy wirusa, przed którym leki na bazie acyklowiru są bezsilne;
  • na podstawie famcyklowiru. Preparaty: Famciclovir Famvir. Najskuteczniejsza i jednocześnie droga grupa leków. Radzenie sobie ze wszystkimi szczepami wirusa, ale ma wiele skutków ubocznych;
  • na podstawie materiału roślinnego. Najbardziej znane środki: Panavir-gel, Alpizarin, Myrtoplex, Helepin. Różnią się one nietoksycznym działaniem na organizm, co umożliwia stosowanie ich w leczeniu kobiet w ciąży i dzieci;
  • na podstawie innych składników. Viferon (na bazie interferonu), Abreva (na bazie doconazolu) i Viru-Merz (na podstawie tromantadyny).
do treści ↑

Jakie są najbardziej skuteczne metody leczenia opryszczki?

loading...

Opryszczka jest groźną chorobą, która może prowadzić do śmierci, jeśli nie jest leczona. Rewolucja w jego leczeniu została dokonana za pomocą środka, który jest.

Jak pokazuje praktyka, wybór leku do leczenia opryszczki jest konieczny, biorąc pod uwagę wiele czynników, w tym rodzaj i stadium choroby, a także jej własne możliwości.

Ludzie, którzy spotykają się z kliniczną manifestacją wirusa wolą leki miejscowe wymienione poniżej.

Acyklowir

Acyklowir jest słusznie uważany za najlepszą niedrogą maść po opryszczce na ustach. Przybliżony koszt produktu wynosi około 25 rubli za rurkę z 5 gramami maści. Analogiczne fundusze są nieco droższe: Gerperax - około 65 rubli, a Zovirax - około 185 rubli.

Substancja czynna tego preparatu przenika do komórki zakażonej wirusem i niszczy sekwencję łańcucha DNA, zapobiegając w ten sposób proliferacji komórek patologicznych. Ze względu na to, że wirus nie jest w stanie zrekonstruować własnych komórek bez udziału ludzkiego DNA, choroba ustępuje dość szybko.

Acyklowir jest odpowiedni do skutecznego leczenia nie tylko opryszczki na ustach, ale także półpasiec, ospa wietrzna i opryszczka narządów płciowych.

Istotną wadą tego narzędzia jest niemożność niezakłóconego stosowania leku przez kobiety w ciąży i karmiące piersią - substancja czynna przenika do ciała płodowego poprzez łożysko i mleko matki, dlatego każda kobieta nie może stosować acyklowiru.

Inną charakterystyczną wadą maści jest złuszczanie leczonych obszarów. W związku z tym lekarze zalecają przemianowanie tego produktu kremami antyseptycznymi i nawilżającymi.

Zovirax

Koszt standardowej rury z 5 gramami maści kosztuje około 185 rubli. Pomimo faktu, że czynnik jest analogiem acyklowiru, jego cechą jest to, glikolu propylenowego w kompozycji, która sprzyja penetracji substancji czynnej w komórkach zakażonych wirusem.

Ponadto, w przeciwieństwie do tych na bazie wazeliny lub parafiny Zovirax szybko wchłania się w skórę, nie pozostawiając żadnych charakterystycznych śladów wilgoci lub tłustych.

Wady Zovirax są takie same jak w przypadku tańszego analogu - Acyclovir. Jednak reakcje alergiczne lub całkowita nietolerancja glikolu propylenowego są również powszechne, co powoduje, że lek nie jest dostępny dla niektórych pacjentów.

Fenistil Pencivir

Fenistil Penzivir jest znacznie droższy od wcześniej opisanych środków - za rurę z dwoma gramami maści będzie musiał zapłacić około 240 rubli.

Niewątpliwą zaletą leku jest pencyklowir - skuteczniejszy lek niż jego "gość" - acyklowir.

Z odpowiednim wykorzystaniem Fenistil Pentyivir jest w stanie zmniejszyć o połowę przebieg choroby, a składniki pomocnicze zawarte w kompozycji chronią uszkodzone obszary przed przesuszeniem i zapobiegają powstawaniu blizn.

W tym samym czasie lek ma wiele przeciwwskazań, w wyniku czego w większości przypadków stosowanie leku przez kobiety w ciąży, kobiety karmiące i dzieci w wieku poniżej 12 lat jest niedozwolone.

Panavir

Trzydzieści gramówka z maścią "Panavir" kosztuje około 800 rubli.

Mimo stosunkowo wysokich kosztów, lek jest uważany za najlepszy lek dla osób cierpiących na opryszczkę i brak akceptacji leków syntetycznych. Roślinny polisacharyd w kompozycji Panaviru hamuje aktywność wirusa i znacznie poprawia parametry życiowe dotkniętych komórek.

Przeciwwskazania zakazać stosowania leków w okresie laktacji i kobiet w ciąży bez odpowiedniej wizyty u lekarza. Ponadto, szczególnie Uwaga: Panavir powinien być stosowany u pacjentów z chorobą nerek.

Praktyka pokazuje, że przy najczęstszym objawie opryszczki - tak zwanego "zimna" na wardze - ludzie starają się unikać używania tabletek. Jednak lekarze twierdzą, że najbardziej skuteczne leczenie opryszczki będzie w połączeniu z miejscową terapią i przyjmowaniem odpowiednich tabletek.

Ponadto ważnym elementem leczenia opryszczki jest wzmocnienie odporności, dlatego lekarze często przepisują odbiór kompleksów witaminowych i immunomodulatorów, takie jak:

Jak usunąć opryszczkę w jednym za pomocą - wideo

Który środek ludowy na opryszczkę jest najbardziej skuteczny?

loading...

Czy masz HERPES? Nie uruchamiaj go, w przeciwnym razie.

Jak pokazuje praktyka, środki ludowe są skuteczne tylko we wczesnych stadiach chorób, a jeśli choroba się pogorszy, nie będzie można obejść się bez leczenia.

Najskuteczniejszym sposobem na pozbycie się opryszczki w domu jest stosowanie olejków eterycznych. Koszt standardowej butelki 15 mililitrów może wynosić od 35 do 110 rubli, w zależności od producenta.

Główną zaletą tego sposobu pozbycia się objawów opryszczki jest przeciwwirusowe działanie olejków eterycznych. Ponadto pacjenci odnotowują bardziej stałą remisję. Wynika to ze zdolności olejków eterycznych do wzmacniania naturalnych mechanizmów obronnych organizmu i utrzymania ludzkiego tonu odporności.

Najbardziej efektywnymi środkami są oleje:

Jednocześnie użycie olejku eterycznego może wywołać reakcję alergiczną, dlatego bardzo ostrożnie stosuje się ten sam rodzaj lekarstwa. Należy również zauważyć, że olejki eteryczne są skuteczne jako profilaktyka przeciwko opryszczce, a w stopniu zaawansowania choroby są praktycznie bezsilni.

Leczenie opryszczki, fundusze - wideo

Ponadto przy nadmiernym stosowaniu olejku eterycznego możesz znacznie wysuszyć skórę, co może doprowadzić do kolejnego nawrotu choroby.

Istnieją również pozytywne odpowiedzi na temat:

  • pasta do zębów (suszy i dezynfekuje dotknięty obszar);
  • balsam "Złota gwiazda" (z powodzeniem zamyka pierwsze objawy choroby);
  • Nalewka z propolisu (ma działanie przeciwbakteryjne i tonizujące).
Pasta do zębów jest niedrogim i skutecznym lekarstwem na opryszczkę

Dlatego konieczne jest zrozumienie, że tylko prawidłowe rozpoznanie przez specjalistę i terminowe leczenie może skutecznie powstrzymać chorobę we wczesnym stadium. Jeśli uniknie się rozwoju pęcherzyków wszystkich innych objawów opryszczki, nie będzie można tego uniknąć.

Opryszczkę należy leczyć pierwszymi objawami, aby zapobiec dalszym powikłaniom, które mogą prowadzić do poważnych powikłań. Aby całkowicie pozbyć się opryszczki, musisz wzmocnić odporność za radą lekarzy.

Zawsze będę śpiewać pochwały za to lekarstwo !! Uratował mój ślub :))

loading...

Ten lek, jak się później dowiedziałem, jest nr 1 w USA w leczeniu opryszczki. I rzeczywiście, tuba została przywieziona z Ameryki przez krewnego. Zwykle traktuję takie soki bardzo sceptycznie (w jakiś sposób wszystkie te Acits, Acyclovir itp. Nie mówią, że są bardzo skuteczne). I opryszczka na mojej wardze czai się co dwa lata, więc nie mogę powiedzieć, że to bardzo denerwujące. Ale po raz ostatni nie mógł znaleźć lepszego czasu - na tydzień przed ślubem, który ja - w roli panny młodej. Możecie sobie wyobrazić mój szok, przerażenie i najwyższy stopień ks. Bałem się, gdy obudziłem się rano i poczułem coś obcego na mojej wardze. I co najważniejsze, bez tych wszystkich złośliwości i szarpnięć, dupku! Ku mojej wielkiej radości, pęcherzyki nie pojawiają się, więc to ma sens, aby walczyć o swoje schaste.A już szczerze, był gotowy, aby anulować wszystkie - IMHO, opryszczka - to jeszcze gorzej niż na płycie CD podczas ślubu.. nawet pocałować na sobstenno malarstwa! Zazwyczaj nie wchodzi się w żadną bramę. Krótko mówiąc, uzbroiłem się w ciężką artylerię:

  • duchowa nalewka propolisu, która pomaga mi w tych sprawach, napisałem o jej przypominaniu;
  • kremowy Abreva.

I to się zaczęło: podpaliłem propolisem, po minucie wymawiam Abrevę. I tak - co 10-15 minut w ciągu dnia i pół nocy. Do wieczora było już jasne, że wygrałem te śmieci. Następnego ranka widziałem tylko oparzenie na wardze, ale jest to bezkrytyczne - bardzo szybko idzie, a na pewno na tle opryszczki wcale nie jest zauważalne.

A więc, dziewczyny, oto jak Abreva uratowała moje wesele :) Moja matka nie pali nic z nalewkami, ale rozmazuje się tylko kremem. Jeśli masz czas na złapanie go na czas i regularne smarowanie, pomaga również w czystej formie.

Kiedy szukałem zdjęcia do recenzji, byłem szczęśliwy widząc, że można go zamówić na Ebey. Ceny są różne. Są kremy i pałeczki. U mnie krem, jak na zdjęciu, dziewczyny, bardzo polecam, prawda.

Zawsze będę śpiewać pochwały za to lekarstwo !! Uratował mój ślub :)): 2 komentarze

loading...

Nigdy nie miałem opryszczki, ale wezmę pod uwagę, ponieważ takie skuteczne!

Take-take! Nigdy nie wiadomo, kiedy te śmieci mogą nadejść ((((((

Instrukcja użycia Środki na opryszczkę na ustach Abreva Cold SoreFever Blister Treatment (Abreva)

loading...

Instrukcja użycia Środki na opryszczkę na ustach Abreva Cold SoreFever Blister Treatment (Abreva).

loading...

Kup Abreva Cold SoreFever Blister Treatment

loading...

Informacje ogólne

Środek szybkiego działania przeciw opryszczce i pęknięciom warg.

Środki na opryszczkę na ustach Abreva jest pierwszym lekarstwem w USA, które uwalnia w najkrótszym możliwym czasie od grephes i pęknięć na wargach. Abreva znacznie zmniejsza efekt gojenia i czas trwania takich objawów jak: mrowienie, ból, pieczenie i swędzenie.

Skład

  • alkohol;
  • oczyszczony olej mineralny;
  • emulgator;
  • glikol propylenowy;
  • oczyszczona woda;
  • Distearynian sacharozy;
  • Stearynian sacharozy.

Metoda aplikacji

Dorośli i dzieci powyżej 12 lat:

  • Myć ręce przed i po nałożeniu maści.
  • Przy pierwszych objawach opryszczki, pojawieniu się kłucia, nałóż maść na obszar dotknięty chorobą. Leczenie opryszczki we wczesnych stadiach występowania daje najlepsze wyniki.
  • Rub in środek na opryszczkę na ustach Abreva delikatnie, ale dokładnie i do końca.
  • Stosuj Abreva 5 razy dziennie przed zniknięciem opryszczki.

Dzieci poniżej 12 lat:

  • Skonsultuj się z lekarzem na temat możliwego zastosowania.

Ostrzeżenia

  • Wyłącznie do użytku zewnętrznego.
  • Nie stosować, jeśli jesteś uczulony na którykolwiek składnik składający się na Abreva.
  • Zastosuj środek na opryszczkę Abreva tylko na obszarach dotkniętych chorobą (opryszczka, pęknięcia na wargach).
  • Nie używaj maści Abreva w pobliżu oczu.
  • Unikaj kontaktu z maścią w jamie ustnej.
  • Środki na opryszczkę na ustach Abrevy tylko do indywidualnego użytku. Nie dawaj nikomu maści. Może to spowodować rozprzestrzenianie się infekcji.
  • Przestań używać i skonsultuj się z lekarzem, jeśli opryszczka się pogarsza lub opryszczka nie zostanie wyleczona w ciągu 10 dni.
  • Trzymaj Abreve z daleka od dzieci.
  • Jeśli połknąłeś środek na opryszczkę na ustach Abreva, niezwłocznie skontaktuj się z lekarzem.
  • Trzymaj Abreva w temperaturze 20 ° - 25 ° C.
  • Nie zamrażaj środka na opryszczkę i nie przechowuj go w warunkach wysokiej wilgotności.

Cześć

loading...

Rosyjskojęzyczne forum informacyjne-boltologichesky

Zimno na wardze

loading...

Moderator: DoctorEugene

Opublikuj przez Denis P. »Czw 16 października 2003 15:41

Opublikuj przez u0999 »Czw 16 października 2003 15:46

Opublikuj przez Denis P. »Czw 16 października 2003 16:01

Opublikuj przez Denis P. »Czw 16 października 2003 16:03

Opublikuj przez Vor »Fri 17 października 2003 5:39

Opublikuj przez Antosha »Fri 17 października 2003 14:19

Opublikuj przez LelikN »Mon 03 listopada 2003 8:49

Opublikuj przez Kuzya »Mon 03 listopada 2003 10:01

Opublikuj przez Zuk »Mon 03 listopada 2003 10:38

Zimno na wardze

Opublikuj przez nov »Fri 21 listopada 2003 22:25

Re: Zimno na wardze

Opublikuj przez Neznaika »Sob 22 listopada 2003 12:53

Opublikuj przez Nosferatu »Sob. 22 listopada 2003 r., Godzina 5.45

Opublikuj przez chenko »Wt. 25 listopada 2003 r. 6:26

Opublikuj przez Tev »Czw 08 kwietnia 2004 7:39

Opublikuj przez EMT »Czw 08 kwi, 2004 8:17

5 najlepszych leków na opryszczkę

loading...

Jeśli nie zapoznasz się z medycznymi szczegółami na temat wpływu opryszczki na całe ciało, możemy powiedzieć krótko: to bardzo nieprzyjemne. Jednym z problemów, na jakie ten wirus może sobie pozwolić, są wysypki na czerwonej granicy warg. Bolesne, lekko estetyczne i pozostawiające blizny, jeśli leczyć z nieostrożnością.

Co powinienem zrobić? Pogodzić się lub walczyć? Oczywiście drugi, szczególnie jako osiągnięcia farmaceutyczne, ułatwia walkę z tym wszechobecnym wirusem. Najlepsze lekarstwa na opryszczkę na ustach zostały szczegółowo omówione w naszym artykule.

Acyklowir

loading...

Acyklowir - najlepsza niedroga maść po opryszczce na ustach. Koszt tubki z maścią 5 g wynosi około 25 rubli. Analogi: Zovirax (185 rubli.), Herperax (65 rubli).

Zalety. Składnik aktywny, acyklowir - silnym środkiem przeciwwirusowym wnika wirus opryszczki chorobowo komórek i sekwencję zerwaniu łańcucha DNA, zapobiegając w ten sposób dalsze rozprzestrzenianie się wirusa. Ponieważ wirus nie jest w stanie stworzyć własnych "klonów" bez udziału ludzkiego DNA - prognoza jest zrozumiała: "wróg" zostaje pokonany, sprawiedliwość zwycięża.

Ponadto, w domowej apteczce acyklowir maść jest przydatna nie tylko w przypadkach „rozkwitu” warg - półpasiec, ospa wietrzna, opryszczka narządów płciowych: wszystkie formy wirusa mogą być traktowane z tej maści.

Wady. Najbardziej narażone pacjentów - kobiety w ciąży i karmiące - nie będzie w stanie w pełni wykorzystać acyklowiru, jako aktywny składnik przenika się płynnie do organizmu płodu przez łożysko i znalazł ślady acyklowiru w mleku matki. Oznacza to, że opryszczka, które pojawiły się na ustach w czasie ciąży wymaga bardzo ostrożnego podejścia do leczenia tym lekiem: Tylko podczas ważenia ryzyka i korzyści dla płodu do matki. Karmienie piersią jest nieco łatwiejsze: w trakcie leczenia Acyclovirem można przełączyć się na karmienie sztuczne, a tydzień po zakończeniu kursu wrócić do karmienia piersią.

Ponadto nieprzyjemnym zaskoczeniem może być złuszczenie obszarów, na których zastosowano maść. Dlatego zaleca się stosowanie Acyklowiru na przemian z kremami antyseptycznymi zawierającymi substancje nawilżające i regenerujące.

Wnioski. Pomimo poważnych przeciwwskazań dla osób w ciąży i karmiących piersią, Acyclovir pozostaje jednym z najlepszych sposobów zwalczania opryszczki. Ocena: 10 punktów na dziesięć.

Recenzje. „To jest bardzo skuteczny przeciwko opryszczce na ustach, a cena z człowiekiem, ale trzeba się upewnić, że po wysuszeniu maści usunąć jego pozostałości. - lub na wargach pojawiają niechlujny żółtawe plamy, które nie jest bardzo ładne, szczególnie w miejscu pracy lub w miejscu publicznym”

Zovirax

loading...

Koszt rury o wadze 5g. to około 185 rubli.

Korzyści. Chociaż Zovirax jest analogiem Acycloviru, ten krem ​​zasługuje na osobną wzmiankę. Przyczyna tego - glikol propylenowy, który jest częścią leku. Substancja ta znacznie ułatwia walkę z wirusem, ponieważ dzięki glikolowi propylenowemu, acyklowir, substancja czynna, skuteczniej penetruje komórki zakażone wirusem opryszczki.

Ponadto, w przeciwieństwie do maści na bazie parafiny lub wazeliny, Zovirax jest lepiej wchłaniany przez skórę warg, nie pozostawiając tłustych ani wilgotnych śladów na skórze.

Wady. Tak samo jak Acyklowir, z dodatkiem w postaci alergii lub nietolerancji glikolu propylenowego.

Wnioski. Skuteczność leku z opryszczki jest na wysokości. A jeśli użyjesz go zgodnie z instrukcjami (a nawet lepiej - zgodnie z zaleceniami lekarza), to sam ześlesz Zoviraksowi 10 punktów.

Recenzje. «Naprawdę lubiłem Zovirax. W porównaniu z innymi maściami z opryszczki, które zwykłem leczyć, jest to najlepsze. Nie topi się ani nie znika, pozostawiając charakterystyczny film na ustach, co jest bardzo denerwujące. Ze względu na lekką konsystencję małej tuby wystarczającą na długi czas, bardzo oszczędnie wydatkowaną".

Fenistil Pencivir

loading...

Koszt tuby zawierającej 2 g. krem, to około 240 rubli.

Korzyści. W tym kremie substancja czynna to pencyklowir, jeszcze silniejsza substancja antywirusowa niż acyklowir.

Krem Fenistil Pencivir, stosowany od samego początku objawów opryszczki, jest w stanie zmniejszyć o prawie 50% czas, w którym wirus zdobi Twoje usta. A substancje pomocnicze (olej parafinowy, biała parafina itp.) Zawarte w fenistilie chronią skórę przed przesuszeniem i zapobiegają powstawaniu blizn po ranach. Takie złożone działanie pozwala zalecić krem ​​jako leczenie często lub regularnie nawracających epizodów zaostrzenia opryszczki (które w rzeczywistości są wysypką na ustach).

Wady.Im silniejszy efekt leku - tym więcej przeciwwskazań: dobrze znany aksjomat farmaceutyczny. W przypadku Fenistil Pencivir nie ma już zakazu jego stosowania - tej samej ciąży i laktacji, ale są one znacznie poważniejsze: tylko w przypadkach, gdy korzyść dla matki jest nieporównywalnie większa niż szkoda dla dziecka. Karmienie piersią wymaga obowiązkowej konsultacji z lekarzem przed rozpoczęciem leczenia tym lekiem. Cóż, zakaz leczenia Fenistil dzieci w wieku poniżej 12 lat.

Wnioski. Jeśli po przestudiowaniu niedociągnięć leku zdecydujesz, że Fenistil Penzivir - coś w rodzaju broni masowego rażenia, nie spiesz się z wnioskami. Jest to jeden z najlepszych, skutecznych i bezpiecznych sposobów na opryszczkę, jeśli jest stosowany zgodnie z instrukcjami. A jeśli zignorujesz ulotkę, wtedy każdy lek będzie niebezpieczny. Dlatego jednoznacznie 10 punktów na dziesięć.

Recenzje. «Zacząłem używać tego kremu i zacząłem zauważać, że nawroty opryszczki zdarzają się znacznie rzadziej niż wcześniej. I rany mijają szybciej. Może wynika to z tego, że krem ​​zmiękcza usta i zapobiega pękaniu pęcherzyków, więc te obszary goją się szybciej".

Panavir

loading...

Koszt tuby z żelem 30g. to około 800 rubli.

Korzyści. Panavir będzie najlepszym lekarstwem na opryszczkę na ustach dla osób, które jednocześnie cierpią na opryszczkę i obrzydzenie dla narkotyków syntetycznych. Ten żel zawiera naturalną substancję - polisacharyd roślinny, który hamuje aktywność wirusa i, co ważne, poprawia parametry życiowe zainfekowanych komórek. Oznacza to, że komórki, na które wniknął wirus opryszczki, rzadziej umierają nieludzko, a nawet nabywają zdolność do wyzdrowienia po ataku wirusowym.

Wady. Jak każdy środek przeciwwirusowy, substancja czynna Panavir łatwo przenika przez błony komórkowe w tkankach ludzkiego organizmu (w przeciwnym razie po prostu nie może dostać się do wirusa). Ta właściwość umożliwia wchodzenie polisacharydu do mleka matki i łożyska. Dalej wszystko jest oczywiste: w przypadku karmienia piersią i ciąży produkt Panavir można stosować wyłącznie na receptę lekarską.

Instrukcje dotyczące leku wskazują, że ludzie z chorobami nerek również nie powinni angażować się w leczenie opryszczki przy pomocy preparatu Panavir.

Wnioski. Naturalne pochodzenie Panavir jest ogromnym plusem. Ale cena, naszym zdaniem, jest zbyt wysoka. Dlatego przypisujemy mu oszacowanie 9 na 10.

Recenzje. «Lekarz wyznaczył na przemian Acyclovir i Panavir, aby wirus "nie przyzwyczajał się". Rzeczywiście, 2 miesiące po prawie stałym stosowaniu tych żeli, opryszczka zaczęła pojawiać się bardzo rzadko".

Naturalne olejki eteryczne

loading...

Koszt butelki 15 ml waha się od 35 do 110 rubli, w zależności od producenta.

Korzyści. Substancje lotne, które są częścią olejków eterycznych, mają wiele użytecznych właściwości. Antiviral jest jednym z nich. Olejek z drzewa herbacianego, jodła, sosna, cytryna, geranium, goździki - to skuteczne narzędzie przyspieszające powrót do zdrowia. Ale co ważniejsze (szczególnie dla osób cierpiących na częste erupcje opryszczki na wargach) jest zdolność olejków eterycznych do zapobiegania nawrotom. Mechanizm działania jest prosty: opryszczka, raz osadzona w ciele, nigdzie i nigdy nie znika. Po prostu czeka, aż system odpornościowy rozproszy się przez przeziębienia, grypę, zapalenie żołądka i cokolwiek innego. I tylko wtedy opryszczka wygląda ze schronienia i zabrać do dekoracji twarzy z wysypką na wargach lub półpasiec na brzuchu.

Naturalne olejki eteryczne wzmacniają naturalną obronę organizmu i wspierają system immunologiczny w tonie. Dlatego są one niezbędnym narzędziem do zapobiegania opryszczce. Co więcej, można je wykorzystać w dowolny dogodny dla siebie sposób: przygotować emulsję (1 część olejku na 3 części rośliny) i wcielić w whisky, "wejście" do nozdrzy; nie wdychaj, zastosuj w aromalampie, dodaj do wody do kąpieli. Zgadzam się, jest to o wiele przyjemniejsze niż stosowanie bezsmakowej maści na ustach, a następnie rozkoszowanie się jej "szpitalnym" smakiem przez długi czas.

Wady. Cóż, bez nich. Po pierwsze, jeśli masz tendencję do reakcji alergicznych, to przed użyciem olejków konieczne jest przeprowadzenie testu alergicznego. A jeśli objawy alergii są ciężkie, duszność, skurcz oskrzeli itd., Musisz zrezygnować z leczenia olejków eterycznych.

Brak numer dwa: oleje są wystarczająco skuteczne jako środek zapobiegawczy, ale z już zaostrzoną opryszczką są bezsilne.

I wreszcie: olejki eteryczne mogą zarówno zmiękczyć skórę i wysuszyć ją do stanu pergaminu, który dla delikatnej skóry warg może oznaczać przyspieszenie początku kolejnego nawrotu opryszczki.

Wnioski. Dzięki odpowiedniemu podejściu do wyboru oleju i jego zastosowaniu bez fanatyzmu (i po przeprowadzeniu testów alergicznych na skórze wewnętrznej strony przedramienia), olejki eteryczne staną się jednym z najlepszych naturalnych środków do zapobiegania nawrotom opryszczki. Ale biorąc pod uwagę, że w leczeniu tego schorzenia pomagają tylko warunkowo - ułatwiają przebieg choroby w ramach złożonej terapii, zredukujemy wynik do 9 punktów.

Recenzje. «Od wczesnej jesieni do wiosny stale noszę w torebce butelkę z mieszanką olejków (przygotowanych z goździków, herbaty i eukaliptusa), dosłownie co 2-3 godziny smaruję kanały nosowe. Zauważyłem, że po rozpoczęciu wykonywania tej metody, mogę dostać zimno tylko 1-2 razy w sezonie, w porównaniu do 7-8 razy wcześniej. A opryszczka zaczęła pojawiać się bardzo rzadko".

Co jest ważne, aby wiedzieć, wybierając najlepszy lek na opryszczkę na ustach?

loading...

Skuteczność lokalnych środków zaradczych (maści, żele) w leczeniu opryszczki jest pojęciem względnym. Pomagają radzić sobie z zewnętrznymi objawami choroby, ale nie są w stanie wpływać na aktywność wirusa w ciele. Dlatego należy pamiętać o następujących zasadach:

  • częste nawroty opryszczki lub zbyt duże zmiany na wargach - jest to okazja, aby skonsultować się z lekarzem, który będzie przepisywał leki do użytku wewnętrznego, które tłumią aktywność wirusa na poziomie systemowym;
  • ogólny stan organizmu jest głównym kryterium, za pomocą którego wirus opryszczki "określa", czy nadszedł czas, aby się obudzić. Dlatego spożycie witamin (w szczególności witaminy C), korekta odżywiania i stylu życia, odrzucenie złych nawyków może w ogóle pomóc zapomnieć o istnieniu opryszczki;
  • z obfitymi erupcjami na wargach podczas nawrotów opryszczki warto zastanowić się nad kupowaniem i stosowaniem maści i kremów przeciwbakteryjnych, ponieważ istnieje wysokie ryzyko wtórnego zakażenia, gdy bakterie dostaną się do rany na wargach. W celu właściwego wyboru takich funduszy, należy skonsultować się z lekarzem.

Instrukcja użycia Środki na opryszczkę na ustach Abreva Cold SoreFever Blister Treatment (Abreva)

loading...

Instrukcja użycia Środki na opryszczkę na ustach Abreva Cold SoreFever Blister Treatment (Abreva).

loading...

Kup Abreva Cold SoreFever Blister Treatment

loading...

Informacje ogólne

Środek szybkiego działania przeciw opryszczce i pęknięciom warg.

Środki na opryszczkę na ustach Abreva jest pierwszym lekarstwem w USA, które uwalnia w najkrótszym możliwym czasie od grephes i pęknięć na wargach. Abreva znacznie zmniejsza efekt gojenia i czas trwania takich objawów jak: mrowienie, ból, pieczenie i swędzenie.

Skład

  • alkohol;
  • oczyszczony olej mineralny;
  • emulgator;
  • glikol propylenowy;
  • oczyszczona woda;
  • Distearynian sacharozy;
  • Stearynian sacharozy.

Metoda aplikacji

Dorośli i dzieci powyżej 12 lat:

  • Myć ręce przed i po nałożeniu maści.
  • Przy pierwszych objawach opryszczki, pojawieniu się kłucia, nałóż maść na obszar dotknięty chorobą. Leczenie opryszczki we wczesnych stadiach występowania daje najlepsze wyniki.
  • Rub in środek na opryszczkę na ustach Abreva delikatnie, ale dokładnie i do końca.
  • Stosuj Abreva 5 razy dziennie przed zniknięciem opryszczki.

Dzieci poniżej 12 lat:

  • Skonsultuj się z lekarzem na temat możliwego zastosowania.

Ostrzeżenia

  • Wyłącznie do użytku zewnętrznego.
  • Nie stosować, jeśli jesteś uczulony na którykolwiek składnik składający się na Abreva.
  • Zastosuj środek na opryszczkę Abreva tylko na obszarach dotkniętych chorobą (opryszczka, pęknięcia na wargach).
  • Nie używaj maści Abreva w pobliżu oczu.
  • Unikaj kontaktu z maścią w jamie ustnej.
  • Środki na opryszczkę na ustach Abrevy tylko do indywidualnego użytku. Nie dawaj nikomu maści. Może to spowodować rozprzestrzenianie się infekcji.
  • Przestań używać i skonsultuj się z lekarzem, jeśli opryszczka się pogarsza lub opryszczka nie zostanie wyleczona w ciągu 10 dni.
  • Trzymaj Abreve z daleka od dzieci.
  • Jeśli połknąłeś środek na opryszczkę na ustach Abreva, niezwłocznie skontaktuj się z lekarzem.
  • Trzymaj Abreva w temperaturze 20 ° - 25 ° C.
  • Nie zamrażaj środka na opryszczkę i nie przechowuj go w warunkach wysokiej wilgotności.

Opryszczka /

leczenie opryszczki

Opryszczka to choroba wywoływana przez wirusa, którego nosicielem jest ponad dziewięćdziesiąt procent światowej populacji. Nauczyłem się tego podczas ciąży, kiedy wziąłem test na przeciwciała przeciw temu wirusowi. Byłem bardzo zaskoczony, że mnie mają. Lekarz powiedział, że było dobrze. O wiele gorzej, jeśli nie, a podczas infekcji wystąpiła infekcja.

Przez całe świadome życie miałem dwa nawroty z wyrzutami na wargach "przeziębienia". A ponieważ uważnie monitoruję stan zdrowia, po drugim ataku udałem się do dermatologa.

Okazuje się, owrzodzenia występują w okresie, gdy organizm cechuje się wysoką odpornością, a czynniki przyczyniające się do aktywizacji wirusa w organizmie w twarz: stres, hipotermia, zwiększenie aktywności fizycznej, i więcej. U mnie wysypki powstały wyłącznie po stresach w pracy.

Ale jest, istnieje sposób, aby uniknąć wysypki na ustach!

Aby zapewnić organizmowi możliwość zanurzenia się w fazie uporczywej remisji, wystarczy jeden cykl acyklowiru.

Brałem cztery tabletki dziennie przez osiem godzin przez dziesięć dni. Jeśli weźmiemy pod uwagę, że dwadzieścia tabletek około dwadzieścia rubli, by stwierdzić, że arytmetyka czterdzieści rubli, można zorganizować wstrząs opryszczki i resztę ciała i brak zmian w czterech do ośmiu (). Lat.

Gorąco polecam wszystkim, którzy cierpią z powodu "przeziębienia na wargach".

Jedyną rzeczą, na którą chciałbym zwrócić uwagę, jest to, że Acyclovir należy przyjmować nie tylko minutę i sekundę, co osiem godzin na pusty żołądek.

Jak szybko pozbyć się opryszczki?

# 1 Gitta

Reklama

# 2 Pauline Mom

  • 0 postów
  • Lata: 39
    • Kraj: Rosja
    • Miasto Moskwa

    # 3 allisa

  • 0 postów
  • Wiek: 43 lata
    • Państwo: Ukraina
    • Charków

    # 4 Juliana82

    Widziałem światło w oknie

  • 0 postów
  • Wiek: 36 lat
    • Kraj: Rosja
    • Miasto Murmansk region.

    # 5 Busya //

    Widziałem światło w oknie

  • 0 postów
  • Wiek: 33 lata
    • Państwo: Ukraina
    • Połtawa

    Skuteczne środki i preparaty z opryszczki.

    Towarzysze! Nie należy stosować leku HERPES w aptece, gdy jest.

    W tej chwili opryszczka jest najczęstszą chorobą wirusową, które niosą 95 procent populacji naszej planety. Pomimo faktu, że zakażenie całkowitego wycofania z organizm nie może prawidłowo dobrane leczenie może być w krótkim czasie do eliminacji klinicznych objawów choroby, a w celu osiągnięcia stabilnego i długotrwałego remisji.

    Opryszczka to choroba ŚMIERCI!

    Przez długi czas stanowczo formułowała opinię, że HERPES jest tylko chłodem ciała. Jak wykazały ostatnie badania, lek HERPES może prowadzić do poważnych powikłań. Główny lekarz mówi, czego się bać.

    W tym artykule omówimy, jaki rodzaj leczenia opryszczki jest najbardziej skuteczny w zwalczaniu choroby.

    Jakie leki na zwalczanie opryszczki istnieją?

    Konwencjonalnie, wszystkie środki przeciwwirusowe na opryszczkę można podzielić na kilka grup w zależności od głównej substancji czynnej.

    W ten sposób uzyskano następującą klasyfikację:

    • na podstawie acyklowiru i pochodnych. Najsławniejszymi przedstawicielami są: Acyklowir, Vivorax, Zovirax. Produkowany w postaci maści i tabletek;
    • na podstawie walacyklowiru. Najczęstsze leki to: Valaciclovir, Valtrex, Virdel. Preparaty są dostępne w postaci tabletek. Cecha jest skutecznym działaniem na szczepy wirusa, przed którym leki na bazie acyklowiru są bezsilne;
    • na podstawie famcyklowiru. Preparaty: Famciclovir Famvir. Najskuteczniejsza i jednocześnie droga grupa leków. Radzenie sobie ze wszystkimi szczepami wirusa, ale ma wiele skutków ubocznych;
    • na podstawie materiału roślinnego. Najbardziej znane środki: Panavir-gel, Alpizarin, Myrtoplex, Helepin. Różnią się one nietoksycznym działaniem na organizm, co umożliwia stosowanie ich w leczeniu kobiet w ciąży i dzieci;
    • na podstawie innych składników. Viferon (na bazie interferonu), Abreva (na bazie doconazolu) i Viru-Merz (na podstawie tromantadyny).
    do treści ↑

    Jakie są najbardziej skuteczne metody leczenia opryszczki?

    Opryszczka jest groźną chorobą, która może prowadzić do śmierci, jeśli nie jest leczona. Rewolucja w jego leczeniu została dokonana za pomocą środka, który jest.

    Jak pokazuje praktyka, wybór leku do leczenia opryszczki jest konieczny, biorąc pod uwagę wiele czynników, w tym rodzaj i stadium choroby, a także jej własne możliwości.

    Ludzie, którzy spotykają się z kliniczną manifestacją wirusa wolą leki miejscowe wymienione poniżej.

    Acyklowir

    Acyklowir jest słusznie uważany za najlepszą niedrogą maść po opryszczce na ustach. Przybliżony koszt produktu wynosi około 25 rubli za rurkę z 5 gramami maści. Analogiczne fundusze są nieco droższe: Gerperax - około 65 rubli, a Zovirax - około 185 rubli.

    Substancja czynna tego preparatu przenika do komórki zakażonej wirusem i niszczy sekwencję łańcucha DNA, zapobiegając w ten sposób proliferacji komórek patologicznych. Ze względu na to, że wirus nie jest w stanie zrekonstruować własnych komórek bez udziału ludzkiego DNA, choroba ustępuje dość szybko.

    Acyklowir jest odpowiedni do skutecznego leczenia nie tylko opryszczki na ustach, ale także półpasiec, ospa wietrzna i opryszczka narządów płciowych.

    Istotną wadą tego narzędzia jest niemożność niezakłóconego stosowania leku przez kobiety w ciąży i karmiące piersią - substancja czynna przenika do ciała płodowego poprzez łożysko i mleko matki, dlatego każda kobieta nie może stosować acyklowiru.

    Inną charakterystyczną wadą maści jest złuszczanie leczonych obszarów. W związku z tym lekarze zalecają przemianowanie tego produktu kremami antyseptycznymi i nawilżającymi.

    Zovirax

    Koszt standardowej rury z 5 gramami maści kosztuje około 185 rubli. Pomimo faktu, że czynnik jest analogiem acyklowiru, jego cechą jest to, glikolu propylenowego w kompozycji, która sprzyja penetracji substancji czynnej w komórkach zakażonych wirusem.

    Ponadto, w przeciwieństwie do tych na bazie wazeliny lub parafiny Zovirax szybko wchłania się w skórę, nie pozostawiając żadnych charakterystycznych śladów wilgoci lub tłustych.

    Wady Zovirax są takie same jak w przypadku tańszego analogu - Acyclovir. Jednak reakcje alergiczne lub całkowita nietolerancja glikolu propylenowego są również powszechne, co powoduje, że lek nie jest dostępny dla niektórych pacjentów.

    Fenistil Pencivir

    Fenistil Penzivir jest znacznie droższy od wcześniej opisanych środków - za rurę z dwoma gramami maści będzie musiał zapłacić około 240 rubli.

    Niewątpliwą zaletą leku jest pencyklowir - skuteczniejszy lek niż jego "gość" - acyklowir.

    Z odpowiednim wykorzystaniem Fenistil Pentyivir jest w stanie zmniejszyć o połowę przebieg choroby, a składniki pomocnicze zawarte w kompozycji chronią uszkodzone obszary przed przesuszeniem i zapobiegają powstawaniu blizn.

    W tym samym czasie lek ma wiele przeciwwskazań, w wyniku czego w większości przypadków stosowanie leku przez kobiety w ciąży, kobiety karmiące i dzieci w wieku poniżej 12 lat jest niedozwolone.

    Panavir

    Trzydzieści gramówka z maścią "Panavir" kosztuje około 800 rubli.

    Mimo stosunkowo wysokich kosztów, lek jest uważany za najlepszy lek dla osób cierpiących na opryszczkę i brak akceptacji leków syntetycznych. Roślinny polisacharyd w kompozycji Panaviru hamuje aktywność wirusa i znacznie poprawia parametry życiowe dotkniętych komórek.

    Przeciwwskazania zakazać stosowania leków w okresie laktacji i kobiet w ciąży bez odpowiedniej wizyty u lekarza. Ponadto, szczególnie Uwaga: Panavir powinien być stosowany u pacjentów z chorobą nerek.

    Praktyka pokazuje, że przy najczęstszym objawie opryszczki - tak zwanego "zimna" na wardze - ludzie starają się unikać używania tabletek. Jednak lekarze twierdzą, że najbardziej skuteczne leczenie opryszczki będzie w połączeniu z miejscową terapią i przyjmowaniem odpowiednich tabletek.

    Ponadto ważnym elementem leczenia opryszczki jest wzmocnienie odporności, dlatego lekarze często przepisują odbiór kompleksów witaminowych i immunomodulatorów, takie jak:

    Jak usunąć opryszczkę w jednym za pomocą - wideo

    Który środek ludowy na opryszczkę jest najbardziej skuteczny?

    Doktorze: Czy masz HERPES? Aby go leczyć, używaj go codziennie.

    Jak pokazuje praktyka, środki ludowe są skuteczne tylko we wczesnych stadiach chorób, a jeśli choroba się pogorszy, nie będzie można obejść się bez leczenia.

    Najskuteczniejszym sposobem na pozbycie się opryszczki w domu jest stosowanie olejków eterycznych. Koszt standardowej butelki 15 mililitrów może wynosić od 35 do 110 rubli, w zależności od producenta.

    Główną zaletą tego sposobu pozbycia się objawów opryszczki jest przeciwwirusowe działanie olejków eterycznych. Ponadto pacjenci odnotowują bardziej stałą remisję. Wynika to ze zdolności olejków eterycznych do wzmacniania naturalnych mechanizmów obronnych organizmu i utrzymania ludzkiego tonu odporności.

    Najbardziej efektywnymi środkami są oleje:

    Jednocześnie użycie olejku eterycznego może wywołać reakcję alergiczną, dlatego bardzo ostrożnie stosuje się ten sam rodzaj lekarstwa. Należy również zauważyć, że olejki eteryczne są skuteczne jako profilaktyka przeciwko opryszczce, a w stopniu zaawansowania choroby są praktycznie bezsilni.

    Leczenie opryszczki, fundusze - wideo

    Ponadto przy nadmiernym stosowaniu olejku eterycznego możesz znacznie wysuszyć skórę, co może doprowadzić do kolejnego nawrotu choroby.

    Istnieją również pozytywne odpowiedzi na temat:

    • pasta do zębów (suszy i dezynfekuje dotknięty obszar);
    • balsam "Złota gwiazda" (z powodzeniem zamyka pierwsze objawy choroby);
    • Nalewka z propolisu (ma działanie przeciwbakteryjne i tonizujące).
    Pasta do zębów jest niedrogim i skutecznym lekarstwem na opryszczkę

    Dlatego konieczne jest zrozumienie, że tylko prawidłowe rozpoznanie przez specjalistę i terminowe leczenie może skutecznie powstrzymać chorobę we wczesnym stadium. Jeśli uniknie się rozwoju pęcherzyków wszystkich innych objawów opryszczki, nie będzie można tego uniknąć.

    Opryszczkę należy leczyć pierwszymi objawami, aby zapobiec dalszym powikłaniom, które mogą prowadzić do poważnych powikłań. Aby całkowicie pozbyć się opryszczki, musisz wzmocnić odporność za radą lekarzy.